
Fantastický zákusok s vanilkovou piškótou a citrónovým krémom s čokoládovou polevou.
Piškóta: | ||
6 | kusy | žĺtok |
30 | dekagramov | práškový cukor |
12 | polievkové lyžice | voda |
1 1⁄2 | decilitre | olej |
30 | dekagramov | polohrubá múka výberová |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
6 | kusy | bielok |
Plnka: | ||
25 | dekagramov | maslo |
25 | dekagramov | práškový cukor |
1⁄2 | liter | mlieko |
3 | kusy | žĺtok |
1 | balík | citrónový puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka výberová |
šťava z jeden a pol citróna | ||
marhuľový lekvár | ||
čokoládová poleva |
Postup:
Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, postupne pridávame teplú vodu, potom olej a nakoniec
primiešame sneh a múku s práškom do pečiva. Upečieme na vymastenom a vysypanom plechu
alebo môžeme piecť aj na papieri na pečenie.
Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme piškótu pozdĺž, aby sme mali dva pláty.
Plnka:
Vymiešame 25 dkg masla, 25 dkg práškového cukru. Uvaríme kašu z 0,5 l mlieka, 3 žĺtky,
1 citrónový puding, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice výberovej múky. Po vychladnutí primiešame k
vyšľahanému maslu. Do hotovej plnky vytlačíme šťavu z 1,5 citróna.
Jeden plát potrieme marhuľovým lekvárom a položíme druhý plát. Natrieme plnku necháme
stuhnúť a polejeme čokoládou. (ja polevu od spodku piškóty nedávam)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty