reklama

Bratislavské rezy

Pridal/a evkala dňa 05. 03. 2022 - 12:02 - Recepty evkala
Bratislavské rezy, Recepty na zákusky, evkala

reklama

Fantastický zákusok s vanilkovou piškótou a citrónovým krémom s čokoládovou polevou.

Ingrediencie
Piškóta:
6 kusy žĺtok
30 dekagramov práškový cukor
12 polievkové lyžice voda
1 1⁄2 decilitre olej
30 dekagramov polohrubá múka výberová
1⁄2 balík prášok do pečiva
6 kusy bielok
Plnka:
25 dekagramov maslo
25 dekagramov práškový cukor
1⁄2 liter mlieko
3 kusy žĺtok
1 balík citrónový puding
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice polohrubá múka výberová
  šťava z jeden a pol citróna
  marhuľový lekvár
  čokoládová poleva
Postup

Postup:
Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, postupne pridávame teplú vodu, potom olej a nakoniec
primiešame sneh a múku s práškom do pečiva. Upečieme na vymastenom a vysypanom plechu
alebo môžeme piecť aj na papieri na pečenie.

Po upečení necháme vychladnúť a potom prerežeme piškótu pozdĺž, aby sme mali dva pláty.


Plnka:

Vymiešame 25 dkg masla, 25 dkg práškového cukru. Uvaríme kašu z 0,5 l mlieka, 3 žĺtky,
1 citrónový puding, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice výberovej múky. Po vychladnutí primiešame k
vyšľahanému maslu. Do hotovej plnky vytlačíme šťavu z 1,5 citróna.


Jeden plát potrieme marhuľovým lekvárom a položíme druhý plát. Natrieme plnku necháme
stuhnúť a polejeme čokoládou. (ja polevu od spodku piškóty nedávam)

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama