
Efektný a chutný zákusok.
Cesto: | ||
250 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | masť |
3 | polievkové lyžice | med |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | kusy | vajce |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
600 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | vanilkový cukor |
375 | gramov | Palmarin |
300 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
lekvár | ||
čokoláda |
Cesto:
Cukor, masť, med, mlieko, vajcia a sodu bikarbonu zmiešame a dáme zohriať.Potom primiešame hladkú múku.
Cesto rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme trocha kakaa - od oka.
2 časti vyválkame na veľkosť plechu, upečieme.
3. časť - kde sme pridali kakao - vyšúlame na 9 rovnakých šulcov (na dlžku plechu) a tiež upečieme.
Cesto je dosť lepkavé(ako každé medové cesto), treba dobre pomúčiť dosku.
Krém:
Z mlieka, zlatého klasu, múky a vanilkového cukru uvaríme puding.
Palmarín vymiešame s práškovým cukrom, vmiešame do vychladnutého pudingu.
Dokončenie:
Spodný medový plát natrieme lekvárom, na to dáme polovicu krému, na ktorý poukladáme šulce (9 kusov), pokryjeme druhou polovicou krému a nakoniec vrchný medový plát, čo sme pred tým tiež natreli lekvárom.
Polejeme čokoládou. Zmäkne až na druhý deň.
Dobrú chuť!
vypadá lákavo, určite vyskúšam