Vianočná Pavlova

Pridal/a Baking With Lov...

Klasická Pavlova torta obohatená a doladená vianočnými dobrotami a vianočnou atmosférou. 

Vianočná Pavlova  - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 30 minút
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

7kusybielok
270gramovkryštálový cukor
1polievková lyžicakukuričný škrob
 trochavínny ocot
 štipkasoľ
2balíkyšľahačka v prášku

Inštrukcie

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Keď je skoro tuhý, pridávame po častiach cukor, až kým nie je úplne krásne tuhý. Potom pridáme škrob, ocot alebo šťavu a ešte 30 sekúnd šľaháme.

Trúbu si nastavíme na 150 stupňov na ventilátor, hotový sneh navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do trúby. 

Hneď ako tam vložíme plech, stiahneme teplotu na 100 stupňov a pečieme 90 minút. Počas pečenia trúbu neotvárame.

Po 90 minútach ju vypneme a ideálne cez noc necháme korpus v nej odstáť. 

Plnenie a zdobenie: 

Šľahačku vyšľaháme do tuha, navrstvíme na hotový korpus a dozdobíme.

Poznámky

*z tejto dávky v pohode vyjdú dva platy, ja robím vždy len jeden

*na dozdobenie je použité ovocie typicky vianočné, domáce medovníčky, škorica a práškový cukor 

Vianočná Pavlova  - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.