
Baking With Love - Silvia Hančinová | Vianočná Pavlovka
Klasická Pavlovovej torta obohatená a doladená vianočnými dobrotami a vianočnou atmosférou.
7 | kusy | bielok |
270 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | kukuričný škrob |
trocha | vínny ocot | |
štipka | soľ | |
2 | balíky | šľahačka v prášku |
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Keď je skoro tuhý, pridávame po častiach cukor, až kým nie je úplne krásne tuhý. Potom pridáme škrob, ocot alebo šťavu a ešte 30 sekúnd šľaháme.
Rúru si nastavíme na 150 stupňov na ventilátor, hotový sneh navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do trúby.
Hneď ako tam vložíme plech, stiahneme teplotu na 100 stupňov a pečieme 90 minút. Počas pečenia trúbu neotvárame.
Po 90 minútach ju vypneme a ideálne cez noc necháme korpus v nej odstáť.
Plnenie a zdobenie: Šľahačku vyšľaháme do tuha, navrstvíme na hotový korpus a dozdobíme.
*z tejto dávky v pohode vyjdú dva pláty, ja robím vždy len jeden
*na dozdobenie je použité ovocie typicky vianočné, domáce medovníčky, škorica a práškový cukor

Baking With Love - Silvia Hančinová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty