
reklama
Vianočné pečivo rôzneho druhu z jedného cesta
Ingrediencie
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | citrónová kôra |
250 | gramov | Palmarin |
štipka | soľ | |
Plnka: | ||
1 | kus | džem |
1 | kus | Nutella |
Poleva: | ||
100 | gramov | biela čokoláda |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
ozdobné cukríky |
Postup
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odpočívať. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme asi 15 min.
Po vychladnutí natierame jednotlivé kusy lekvárom, alebo nugetou a zlepujeme. Nakoniec vrchnú čas máčame do čokoláda a ozdobujeme podľa fantázie.
Celkový čas
2 hod, 50 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.