
MartaMc | Vianočná mrkvová torta
Pre moju mamu k narodeninám :)
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
1 | hrnček | olej |
1 | hrnček | trstinový cukor |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
3 | hrnčeky | mrkva strúhaná |
1 | hrnček | vlašské orechy nasekané |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | škorica mletá |
1 | kus | pomaranč |
250 | gramov | macsarpone |
400 | millilitrov | smotana na šľahanie 40% |
2 | polievkové lyžice | cukor krupica |
3 | polievkové lyžice | javorový sirup |
Postup
hrnček = 240 ml
Cesto: V malej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a škoricu. Necháme bokom. Celé vajíčka vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Šľaháme ďalej a pomaly pridávame olej.
Do tejto hmoty vsypeme múčnu zmes a dobre premiešame. Nakoniec pridáme po častiach nastrúhanú mrkvu, nastrúhanú kôru z pomaranča, nasekané orechy a nakoniec pomarančovú šťavu.
Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov C cca 50 minút.
Krém: Mascarpone, smotanu, cukor a javorový sirup dáme do misy a vyšľaháme do hustého, ale jemného krému.
Dokončenie: Vychladený korpus raz alebo dvakrát prekrojíme a naplníme dvoma tretinami krému. Zvyšným krémom potrieme vrch a boky torty. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ja som na ozdobu použila sušené plátky pomarančov, kandizované čerešne, badián, celú škoricu, bobkový list, šišky a ihličie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.