Recept s fotopostupom na orechovo makovú klasiku v RAW prevedení.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
2 | hrnčeky | orechy (orechový korpus) |
1⁄2 | hrnček | hrozienka (orechový korpus) |
Maková náplň: | ||
1 1⁄2 | hrnček | mak (maková náplň) |
1⁄2 | hrnček | sušené slivky (maková náplň) |
Svetlá náplň: | ||
1 | hrnček | kešu orechy (svetlá náplň) |
1⁄4 | hrnček | med (svetlá náplň) |
1⁄4 | hrnček | kokosový olej (svetlá náplň) |
1 | kus | citrón (svetlá náplň) |
Poleva: | ||
2 | polievkové lyžice | med (čokoládová poleva) |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej (čokoládová poleva) |
2 | polievkové lyžice | kakao (čokoládová poleva) |
Inštrukcie
Príprava:
Kešu orechy namočíme minimálne na 5 hodín, najlepšie cez noc. Hrozienka a sušené slivky namočíme aspoň na hodinu.
Orechový korpus:
Orechy (vlašské, mandle, lieskové) zmixujeme so scedenými hrozienkami (môžeme nahradiť datľami) v mixéry s ostrým nožom. Hmotu natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o rozmere 20cm. Dáme do chladničky.
Maková náplň:
Zomletý mak rozmixujeme so scedenými slivkami (môžeme nahradiť hrozienkami). V prípade potreby môžete dochutiť medom a pridať pol šálky orechov. Makovú náplň rozdelíme na orechový korpus a dáme do chladničky.
Svetlá náplň:
Kešu orechy zlejeme, pridáme med alebo agávový sirup, zľahka roztopený olej, šťavu z jedného citróna a rozmixujeme na hladký krém. Hmotu rozotrieme na makovú náplň a dáme aspoň na hodinu do mrazničky.
Čokoládová poleva:
Olej, med a kakao rozmiešame a nalejeme na stuhnutú svetlú náplň.













Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 130034x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (19)