Torta v tvare čísla s fotopostupom

Popis

Recept s fotopostupom na čoraz obľúbenejšiu tortičku :)

Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

korpusy
750gramovhladka muka
250gramovpraskový cukor
2kusyžĺtko
1čajová lyžičkasóda bikarbona + prášok do pečiva 50/50
500gramovhera
krém
3kusysmotana na šľahanie
1 1⁄2kusmascarpone
2balíkystužovač za studena
  práškový cukor podľa chuti
Dokončenie
  jahodovy dzem
  ovocie na zdobenie

Inštrukcie

Korpusy:

Z ingrediencií spracujeme linecké cesto, rozvaľkáme, vykrojíme požadovaný tvar a upečieme pri 180 stupňoch.Pri prenášaní treba dať pozor aby sa upečené číslo nezlomilo.Každé číslo upečieme dvakrát.

Krém:

Do vyšľahanej smotany na šľahanie zašľaháme mascarpone a stužovač za studena podľa návodu, pridáme cukor podľa chuti.

Korpusy dáme na podložku, na ktorej sa to bude aj krájať, pretože prenesenie po naplnení je nemožné.Na vychladnuté číslo nanášame krém hladkou špičkou a pomedzi to dáme jahodový džem, ako na obrázku.Na krém položíme druhy korpus a na to navrstvíme krém.Ozdobíme podľa fantázie.

Na korpusy sa dá použiť aj tento recept, vtedy treba použiť na túto tortičku dve dávky.

  • 280 gramov múky
  • 75 gramov mandľovej múky
  • 1/2 lyžičky soli 
  • 100 gramov masla
  • 60 práškového cukru
  • veľké vajce
  • veľký žĺtok
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 1
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 2
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 3
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 4
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 5
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 6
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 7
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 8
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 9
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 10
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Krásna tortička ďakujem za postupTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnko

Ďakujem za recept, pride vhod, chystam sa na taku torticku. Este by ma zaujimalo, ako sa to kraja, ci to nie je tvrdé, alebo koľko to treba nechat odstáť. Vaham, ci robit korpus takýto linecky, alebo radšej piskotovy, ale tam sa mi zdá veľký odpad pri vykrajovani.

Aj z madovych platov sa da robit ta torta.Tiez sa na nu chystam...

Úsmevďakujem za postup... samo nebo mi Ťa zoslaloBozkávam, akurát si takú zajednali Mrkám

Len pre istotu sa spýtam, ten prvý receptík vyjde na dve čísla čiže 4 pláty?

Díky za recept, ráda bych se zeptala, jak je číslo velké cca a jaká je jeho ! tloušťka před vykrojením. Díky, jinak je to nádhera 

Nádherný dortik ☺ také budu péct pro dcerky . Děkuji za receptik a inspiraci
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.