Torta v tvare čísla s fotopostupom

Popis

Recept s fotopostupom na čoraz obľúbenejšiu tortičku :)

Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

korpusy
750gramovhladka muka
250gramovpraskový cukor
2kusyžĺtko
1čajová lyžičkasóda bikarbona + prášok do pečiva 50/50
500gramovhera
krém
3kusysmotana na šľahanie
1 1⁄2kusmascarpone
2balíkystužovač za studena
  práškový cukor podľa chuti
Dokončenie
  jahodovy dzem
  ovocie na zdobenie

Inštrukcie

Korpusy:

Z ingrediencií spracujeme linecké cesto, rozvaľkáme, vykrojíme požadovaný tvar a upečieme pri 180 stupňoch.Pri prenášaní treba dať pozor aby sa upečené číslo nezlomilo.Každé číslo upečieme dvakrát.

Krém:

Do vyšľahanej smotany na šľahanie zašľaháme mascarpone a stužovač za studena podľa návodu, pridáme cukor podľa chuti.

Korpusy dáme na podložku, na ktorej sa to bude aj krájať, pretože prenesenie po naplnení je nemožné.Na vychladnuté číslo nanášame krém hladkou špičkou a pomedzi to dáme jahodový džem, ako na obrázku.Na krém položíme druhy korpus a na to navrstvíme krém.Ozdobíme podľa fantázie.

Na korpusy sa dá použiť aj tento recept, vtedy treba použiť na túto tortičku dve dávky.

  • 280 gramov múky
  • 75 gramov mandľovej múky
  • 1/2 lyžičky soli 
  • 100 gramov masla
  • 60 práškového cukru
  • veľké vajce
  • veľký žĺtok
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 1
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 2
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 3
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 4
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 5
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 6
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 7
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 8
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 9
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 10
Torta v tvare čísla s fotopostupom - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Krásna tortička ďakujem za postupTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnko

Ďakujem za recept, pride vhod, chystam sa na taku torticku. Este by ma zaujimalo, ako sa to kraja, ci to nie je tvrdé, alebo koľko to treba nechat odstáť. Vaham, ci robit korpus takýto linecky, alebo radšej piskotovy, ale tam sa mi zdá veľký odpad pri vykrajovani.

Dobrý večer už ste zistili či to cesto nebude tvrdé a ako sa bude krájať bo chcem ju robiť synovi teraz 14.3. a mám dilemu či linecké bo piškóta. Dajte mi prosím vedieť dakujem
Dobrý večer už ste zistili či to cesto nebude tvrdé a ako sa bude krájať bo chcem ju robiť synovi teraz 14.3. a mám dilemu či linecké bo piškóta. Dajte mi prosím vedieť dakujem
Aj z madovych platov sa da robit ta torta.Tiez sa na nu chystam...

Úsmevďakujem za postup... samo nebo mi Ťa zoslaloBozkávam, akurát si takú zajednali Mrkám

Len pre istotu sa spýtam, ten prvý receptík vyjde na dve čísla čiže 4 pláty?

Díky za recept, ráda bych se zeptala, jak je číslo velké cca a jaká je jeho ! tloušťka před vykrojením. Díky, jinak je to nádhera 

Nádherný dortik ☺ také budu péct pro dcerky . Děkuji za receptik a inspiraci
Výborný recept, robila som polovičnù dávku iba tak na nedeľné mlsanie a zjedla sa ako malina

Kvietok

idem sa podeliť so skúsenosťou, piekla som ju v piatok, síce nie čísla, lebo sa mi zdá nizka, tak aspoň 3 platy cesta minimálne a to už by bolo 6 platov... takže som urobila srdce... robila som linecké cesto, plnka bola karamelová a šľahačka biela a šľahačka s ovocim...bola chutná, aj sa celkom podarila, ale to cesto navlhlo z krémov a ovocia a na druhý deň už bol problém nakrájať, je to strašne krehké...

 

Ďakujem, že si sa podelila so svojimi skúsenosťami. To ma vôbec nenapadlo (mohlo ma), že linecké cesto sa môže po dlhšom čase rozpadať, skôr som si myslela, že to bude tvrdé a bude sa to zle krájať.  Takže asi by som uprednostila pláty z klasického piškotového cesta, aj keď to bude náročnejšie na odpad.

To  jedine gule urobiť zo zbytkov... lebo ja som mala karamelový krém a rastlinnu šľahačku wep, ktorá je poriadne hustá a málo vodnatá...a si neviem predstaviť, aby bol tvarohový krém.. to by bolo mokré celé, alebo urobiť linecké cesto, ktoré by nebolo take krehké...asi viac muky??? toto veru neviem... mohli by poradiť pekárky...

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.