
Torta pre milovníkov maku zdobená šľahačkou.
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
160 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | mletý mak |
160 | gramov | kryštálový cukor |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | čokoládový puding |
150 | gramov | Nutella |
Plnka 2: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | stužovač |
100 | gramov | práškový cukor |
Na ozdobu: | ||
cukríky |
Korpus:
Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme schladiť.
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom.
Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
Plnka 1:
Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame Nutellu. Občas premiešame až vychladne.
Plnka 2:
Šľahačky vyšľaháme do tuha.
Korpus rozrežeme na 3 časti plníme plnka 1, potom plnka 2. A všetko ešte raz.
Zvyškom šľahačky potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty