Recept s fotopostupom na fantastickú makovú tortičku bez múky. Božská kombinácia so žĺtkovým krémom s mascarpone .

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | bielok |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
140 | gramov | mletý mak |
Žĺtkový krém: | ||
6 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
3 | plátky | želatína |
Smotanová náplň: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | plátky | želatína |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu a už len zľahka a krátko vmiešame mletý mak. Hmotu rozotrieme vo forme vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri cca 170°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Žĺtkový krém:
Žĺtka so 125 ml smotany a vanilkovým cukrom za stáleho miešania uvaríme na kašu. V závere treba rýchlo miešať a hneď ako začne hustnúť dáme dole z tepla a prelejeme do druhej misky. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Mascaropne vyšľaháme so zvyšnou šľahačkou a už len ručne vmiešame žĺtkovú hmotu. Žĺtka zvyknú zriediť krém, preto radšej zahusťujem želatínou. V troške vody necháme napučať plátky želatíny na cca 10 minút, krátko zohrejeme do rozpustenia želatíny, pridáme zo 2 PL krému, premiešame a vmiešame do zvyšného krému.
Náplň rozotrieme na vychladený korpus okolo ktorého sme dali obruč z tortovej formy alebo ráfik. Dáme stuhnúť do chladničky.
Smotanovo tvarohová náplň
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom a už len ručne primiešame jemný tvaroh. Zahustíme plátkami želatíny podľa návodu na obale, ako pri žĺtkovom kréme. tento krém stuhne aj bez želatíny, len potrebuje viac času. je na vás či ju použijete.
Dáme stuhnúť do chladničky. Navrch môžeme nastrúhať čokoládu, ale poliať ovocným topingom.








Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 10504x
- Pridať nový komentár