
Dezert pre milovníkov maku
Ingrediencie
200 | gramov | mletý mak |
350 | gramov | maslové sušienky |
180 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
600 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | detská krupica |
150 | gramov | maslo |
Ganache: | ||
150 | gramov | biela čokoláda |
70 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Mlieko dáme zohriať na platňu spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom.
Pridáme zomletý mak, detskú krupicu a varíme do zhustnutia.
Hotové stiahneme z platne, pridáme maslo narezané na kocky a miešame kým sa neroztopí. Na záver pridáme zomleté maslové sušienky , dobre premiešame a ešte teplú hmotu rovnomerne utľapkáme do formy s priemerom 22 cm.
Necháme chladnúť na strane a pripravíme ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu , do ňej nalámeme čokoládu a miešame kým sa neroztopí.
Ganache nalejeme na koláč , necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.