Kinder bueno torta

Pridal/a Cheesecakes by k8

návyková torta pre milovníkov spojenia nugátu a orieškov

Kinder bueno torta - recept
Výnos
Porcie
Zdrojvlastný recept
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

5kusyvajce
200gramovkryštálový cukor
150gramovhladká múka
70gramovorechy
2polievkové lyžicehorúca voda
2polievkové lyžiceolej
1kusprášok do pečiva
500gramovmascarpone
2kusytvaroh jemný
300gramovnugát
2polievkové lyžicebourbon vanilka
3polievkové lyžicepráškový cukor
2balíkyKinder Bueno
50gramovcukor
100mililitrovhorúca voda
200gramovmliečna čokoláda
100mililitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Príprava korpusu priemer 24cm:

vajcia si rozdelíme na žĺtka a bielka.

Bielka dáme do šľahacej misy, žľtka do menšej misky bokom.

Bielka spolu s 200 g kryštáľového cukru šľaháme do veľmi pevnej peny. Medzitým si dáme vrieť vodu. Keď sú bielka vyšľahané, do misky so žľtkami pridáme 2 PL vriacej vody a 2 PL rastlinného oleja, premiešame. Zmiešanú žľtkovú zmes prelejeme do bielkovej a celú zmes spojíme ručne, zľhka, aby sa nám zmes nerozbila. Následne do tejto spojenej zmesy opäť zľahka ručne pridáme hladkú múku s kypriacim práškom a pomleté orechy - ideálne sú vlašské alebo lieskovce. a premiešame, kým nám nevznikne kompaktné nadýchané cesto. Pripravené cesto prelejeme do ráfika alebo tortovej formy priemeru 24cm, vystlanej papierom na pečenie a dame piecť na 170 stupňov približne 50 až 55 minút.

Cukrový rozvar na korpus.

Keďže táto torta je o špeciálna, tentokrát nebudeme pláty ako je zvykom potierať džemom, ale cukrovým sirupom, ktory si pripravíme tak, že v kastróliku zohrejeme vodu (100 ml) s cukrom (50 gramov) dokým sa nám Cukor úplne nerozpustí.

Plnka:

ručným mixérom alebo robotom zmiešame spolu 500g mascarpone, 2x 250g jemného tvarohu, 3PL práškového cukru a 2 polievkovými lyžicami bourbon vanilku (ja používam pastu) do pevnejšieho krému. Keď je krém skoro ideálny na plnenie, pridáme 300g rozpusteného nugátu ktorý sme nechali vychladnúť do izbovej teploty a spolu premiešame do ideálnej konzistencie (mala by bzť krémova, nestekať, krém by mal zľahka stat na šľahači)

Tento krém zatiaľ dáme do chladničky na cca pol hodinku, aby sa nám lepšie plnila torta a troška zhustol, zatiaľ, kým nám nevychladne korpus.

 

Pracovný postup plnenia torty:

Keď máme korpus vychladený, vyberieme ho z formy (opatrne orežeme okraje formy, aby sa nám neroztrhal) a prerežeme rovnomerne na tri pláty.

Spodný plát - ten škaredší čo bol na vrchu dáme na spodok, a začneme ho polievať pripraveným cukrovým sirupom, tak, aby bol korpus pekne nasiaknutý, nie však úplne mokrý ako pri punčáku :)

Následne pridáme jednu tretinu plnky ideálne cukrárskym vreckom aby to bolo rovnomerné. Preložíme druhým plátom, ktorý opäť pokropíme cukrovým sirupom a nanesieme druhú tretinu plnky. Prikyjeme tretím plátom a tortu obtrieme polovicou zvyšného krému na tenšie. Torta v tomto štádiu nemusí byť perfektne uhladená, lebo ju budeme ešte finálne obtierať, keď nám stuhne v chladničke cca 1 až dve hodinky.

Keď torta prvýkrat stuhla, už ju len dokonale uhladíme zvyšným krémom a dame do chladničky tuhnúť minimálne na 4 hodiny, ideálne však cez noc.

Čokoládová poleva a zdobenie:

Tortu zdobíme mliečnou čokoládou a kinder buenom, Tortu môžeme efektne poliať celú stekancami, alebo len po povrchu a sem tam stekanec, ako som robila ja.

Budeme potrebovať 200g mliečnej čokolády a 100 gramov šľahačky, tieto ingrediencie si pripravíme vo vodnom kúpeli, kde v horúcej šľahačke rozpustíme čokoládu.

Pozor: na tortu nemôžeme nanášať horúcu čokoládu, rozpustil by sa nám krém na torte a ťažko by sa to rozotieralo. Čololádu necháme troška vychladniť tak, aby sme v nej udržali prst a aplikujeme ľubovolne alebo podľa odporúčania vyššie na tortu. Dozdobíme rozlámaným kinder buenom a ak nám ešte zostal nejaký krém, môžeme tiež dozdobiť kopčekmi tohto krému, ktorý aplikujeme pomocou cukrárenského vrecka bez špičky alebo s ozdobnou špičkou.

Tortu dame ešte na hodinku do chladničky a môžeme sa do nej pustiť :)

 

Keď receptík vyskúšate, dajte veideť ako chutilo, u mojich zákazíkov aj u nás doma žal neskutočné úspechy.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.5
Priemer: 4.5 (6 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.