
Nepečená lahodná a jednoduchá torta pochádzajúca z Rakúska.
2 | balíky | piškóty |
2 | hrnčeky | káva |
1⁄2 | hrnček | rum |
1⁄2 | milligram | mlieko |
60 | gramov | vanilkový puding |
2 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | cukor práškový |
1 | polievková lyžica | rum |
150 | gramov | orechy mleté |
Z mlieka, žĺtok a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Pridáme maslo, strúhané orechy, rum a cukor do vymiešame.
Kávu zmiešame s rumom.
Do zmesi namáčame veľké okrúhle piškóty a vyložíme vrstvu veľkej tortovej formy, okraj vyložíme papierom na pečenie! Navrch natrieme krém. Teraz na seba striedavo vrstvíme piškóty namočené v zmesi a krém.
Koláč dáme vychladiť, vyklopíme z formy. Potom ho môžeme ozdobiť šľahačkou a polovicou sušienky namočenej v čokoláde, alebo môže ostať tak jednoducho.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Nugetový krém len z troch prísad
LiViera
Nugetový krém len z troch prísad
Vynikajúci maslový krém len z troch ingrediencii. Jednoduchý a chutný orieškovo - čokoládový krém na plnenie či zdobenie tort i zákuskov. Nugetu môžete nahradiť Nutellou.
Orechovo-mandľová roláda
katarinalucanova | Orechovo-mandľová roláda
Orechovo-mandľová roláda
Rýchla a chutná orechová roláda s výborným mandľovým krémom.