Popis
Višne a čokoláda sú vždy skvelá voľba. Forma s vlnitým okrajom ma svoje čaro, ale v pohode môžete použiť aj obyčajnú okrúhlu formu.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
3 | kusy | vajicka |
100 | gramov | trstinového (klasic.kryšt.) cukru |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | oleja |
3 | polievkové lyžice | mlieka |
135 | gramov | polohrubej múky (alebo celozrnej špaldovej, bezlepkovej) |
15 | gramov | kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Ganache | ||
125 | millilitrov | smotany na šľahanie |
100 | gramov | horkej čokolády |
Dokončenie | ||
750 | gramov | višní, alebo čerešní |
1 | balík | číre želé na 250 ml tekutiny |
Inštrukcie
Višne alebo čerešne umyjeme a odkôstkujeme.
Korpus:
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny a krátko primiešame olej. Na nížších otáčkach primiešame mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Okrúhlu vlnitú formu dôkladne vymastíme a vysypeme múkou. Rozotrieme hmotu na korpus a pečieme pri teplote cca 180 °C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Chvíľu necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na mriežku.
Ganache:
Smotanu zohrejeme a horúcou zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a dôkladne vymiešame.
Plnenie:
Na vychladený korpus rozotrieme ganache a rozložíme naň odkôstkované čerešne,a lebo višne. Želé pripravíme pdoľa návodu na obale, môžete k vode pridať 1 PL citrónovej šťavy. Vlažným žele polejeme ovocie, hlavne na krajoch postupujeme opatrne, aby sme želé neliali na nepotretý okraj korpusu. Ale ak ho lejete tesne pred fázou stuhnutia aj na korpuse rýchlo stuhne. Necháme stuhnúť chvíľu v chladničke.
Podávame so šľahačkou.


Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 689x