reklama

Domáce rožky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 25. 10. 2020 - 13:51 - Recepty Sandra Hvilová
Domáce rožky, Recepty na slané pečivo a koláče, Sandra Hvilová

reklama

Mäkkučké domáce rožky.

Ingrediencie
520 gramov hladká múka
10 gramov soľ
30 gramov masť
265 gramov voda
5 gramov cukor
21 gramov droždie
Postup

Drozdie a cukor dame vykvasit z malym mnozstvom vlaznej vody. Zamiesame a nechame nabublat 15 minut.

Do misy preosejeme muku, pridame sol, rozpustenu mast ale nie horucu, nabublany kvasok a zvysok vody. Vymiesime nelepive cesto, prikryjeme ho a nechame 1hodinu kysnut.

Vykysnute cesto rozdelime na 14 rovnakych guliciek, ktore este nechame chvilu odpocinut. Nasledne vyvalkame trojuholnik a vytvarujeme rozok. Mozeme vytvarovat akekolvek tvary peciva nie len rozky.

Pofrkame ich vodou a nechame este 35-40minut narast.

Ruru si vyhrejeme na 250st. aj s plechom a nadobou na zaparenie, ktoru polozime na dno rury. Do takto vyhriatej rury prelozime rozky na plech a do nadoby na zaparenie dame pol pohada vody. Ruru zatvorime a prvym 5-7minut pecieme s parou, nasledne vyberieme plech s vodou, ruru vyvetrame a pecieme do sfarbenia.

Upecene rozky/ pecivo nechame vychladnut na mriezke.

Celkový čas
2 hod, 20 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama