reklama

Domáce rožky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 25. 10. 2020 - 13:51 - Recepty Sandra Hvilová
Domáce rožky, Recepty na slané pečivo a koláče, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Domáce rožky


reklama

Mäkkučké domáce rožky.

Ingrediencie
520 gramov hladká múka
10 gramov soľ
30 gramov masť
265 gramov voda
5 gramov cukor
21 gramov droždie
Postup

Droždie a cukor dáme vykysnúť s malým množstvom vlažnej vody. Zamiešame a necháme odpočívať 15 minút. 

Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, rozpustenú masť, ale nie horúcu, nabublaný kvások a zvyšok vody. Vymiesime nelepivé cesto, prikryjeme ho a necháme 1 hodinu kysnúť

Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 rovnakých guličiek, ktoré ešte necháme chvíľu odpočívať. Následne vyvaľkáme trojuholník a vytvarujeme rožok. Môžeme vytvarovať akékoľvek tvary pečiva, nemusia to byť len rožky.

Pofŕkame ich vodou a necháme ešte 35-40 minút narásť.

Rúru vyhrejeme na 250 stupňov. Na dno rúry vložíme prádzny plech. Do takto vyhriatej rúry dáme plech s rožkami na strednú mriežku. Na spodný plech dáme cca 200 ml vody. 

Rúru zatvoríme a prvých 5-7minút pečieme s parou. Potom vyberieme plech s vodou, rúru vyvetráme a pečieme kým rožky nemajú požadovanú farbu. 

Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke.

Celkový čas
2 hod, 20 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama