
Sandra Hvilová | Domáce rožky
Mäkkučké domáce rožky.
520 | gramov | hladká múka |
10 | gramov | soľ |
30 | gramov | masť |
265 | gramov | voda |
5 | gramov | cukor |
21 | gramov | droždie |
Droždie a cukor dáme vykysnúť s malým množstvom vlažnej vody. Zamiešame a necháme odpočívať 15 minút.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, rozpustenú masť, ale nie horúcu, nabublaný kvások a zvyšok vody. Vymiesime nelepivé cesto, prikryjeme ho a necháme 1 hodinu kysnúť
Vykysnuté cesto rozdelíme na 14 rovnakých guličiek, ktoré ešte necháme chvíľu odpočívať. Následne vyvaľkáme trojuholník a vytvarujeme rožok. Môžeme vytvarovať akékoľvek tvary pečiva, nemusia to byť len rožky.
Pofŕkame ich vodou a necháme ešte 35-40 minút narásť.
Rúru vyhrejeme na 250 stupňov. Na dno rúry vložíme prádzny plech. Do takto vyhriatej rúry dáme plech s rožkami na strednú mriežku. Na spodný plech dáme cca 200 ml vody.
Rúru zatvoríme a prvých 5-7minút pečieme s parou. Potom vyberieme plech s vodou, rúru vyvetráme a pečieme kým rožky nemajú požadovanú farbu.
Upečené rožky necháme vychladnúť na mriežke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty