
Kusok kolaca | Red Velvet torta
Torta z červeného zamatu. Je to perfektná torta na každú príležitosť! Červená zamatová tort je viac ako torta zafarbená do červena. Red velvet je taká jedinečná torta, pretože má vanilkovú príchuť, ale aj čokoládový nádych s lahodnou chuťou cmaru.
397 | gramov | hladká múka |
397 | gramov | kryštálový cukor |
114 | gramov | olej |
227 | gramov | cmar |
170 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | polievková lyžica | Červené farbivo |
1 | polievková lyžica | vínny ocot |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
2 | kusy | vajce L |
Smotanová poleva: | ||
450 | gramov | smotanový syr |
340 | gramov | maslo |
670 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
štipka | soľ |
Čo je Red Velvet ?
V podstate je to čokoládový koláč vyrobený s malým množstvom kakaového prášku. Kakao reaguje s kyslým octom a cmarom a následne udržuje koláč vlhký, ľahký a nadýchaný.
Ako vyrobiť Red Velvet
- Predhrejte si rúru na 175 C°
- Ak chcete pripraviť tento zamatový koláč, začnete zmiešaním suchých prísad :
- Do misky preosejeme múku, cukor, kakao, sódu a soľ všetko spolu premiešame.
- Potom zmiešame mokré ingrediencie:
- Vajíčka, olej, cmar, vinný ocot, rozpustené maslo, vanilku a červené potravinárske farbivo rozšľaháme a odložíme. ( necháme 2 až 3 minútky odležať )
- Po zmiešaní mokrých prísad pridáme suché prísady a premiešame 1 minútu. Akonáhle je cesto na koláč premiešané, bude krásne jasne červenej farby.
- Potom už len rozdeľte cesto medzi dve 20 cm tortové formy ( ak si chcete uľahčiť vyberanie koláča z foriem, odporúčam použiť papier na pečenie ) a pečte ich 30 až 35 minút, alebo kým stredy nie sú pružné na dotyk.
- Opatrne vyberte z rúry a položte na mriežku na 10 - 15 minút vychladnúť vo formách. Potom koláčiky opatrne vyberte z tortových foriem a položte na mriežku, aby úplne vychladli.
Ako vyrobiť smotanovú polevu
- Vo veľkej miske alebo v miske stojanového mixéra s lopatkovým nástavcom spolu šľaháme maslo a smotanový syr pri strednej rýchlosti, kým nebude hladké a nadýchané, asi 3 minúty.
- Pridajte vanilku a soľ a šľahajte, kým sa nespojí.
- Práškový cukor preosejeme do veľkej misy.
- S mixérom na nízkej rýchlosti postupne pridávame cukor do maslovej zmesi, kým sa nespojí. Zastavte a občas zoškrabte misku .Zvýšte rýchlosť na strednú a šľahajte, kým nebude nadýchaná, asi 1 minútu.
Zostavenie torty Red Velvet
- Vrch každého koláča zarovnajte nožom alebo zarovnávačom koláčov.
- Jednu z vrstiev koláča položte na tortovú podložku alebo tortový podnos, na ňu položte vrstvu polevy a uhlaďte ju do jednej rovnomernej vrstvy.
- Na vrch polevy položte druhú vrstvu koláča a zvyšnou polevou pomažte vrch a boky torty
- Z odrezaných vrchov koláča urobíme mrveničku a ozdobíme ňou vrch torty.

Kusok kolaca | Red Velvet torta 2

Kusok kolaca | Red Velvet torta 3
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty