Jarná súťaž

reklama

Red Velvet torta

Pridal/a Kusok kolaca dňa 04. 09. 2023 - 17:46 - Recepty Kusok kolaca
Red Velvet torta, Recepty na torty, Kusok kolaca

Kusok kolaca | Red Velvet torta


reklama

Torta z červeného zamatu. Je to perfektná torta na každú príležitosť! Červená zamatová tort je viac ako torta zafarbená do červena. Red velvet je taká jedinečná torta, pretože má vanilkovú príchuť, ale aj čokoládový nádych s lahodnou chuťou cmaru.

Ingrediencie
397 gramov hladká múka
397 gramov kryštálový cukor
114 gramov olej
227 gramov cmar
170 gramov maslo
2 polievkové lyžice kakao
1 polievková lyžica Červené farbivo
1 polievková lyžica vínny ocot
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
2 kusy vajce L
Smotanová poleva:
450 gramov smotanový syr
340 gramov maslo
670 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
  štipka soľ
Postup

Čo je Red Velvet ?
V podstate je to čokoládový koláč vyrobený s malým množstvom kakaového prášku. Kakao reaguje s kyslým octom a cmarom a následne udržuje koláč vlhký, ľahký a nadýchaný.

Ako vyrobiť Red Velvet 

  • Predhrejte si rúru na 175 C°
  • Ak chcete pripraviť tento zamatový koláč, začnete zmiešaním suchých prísad : 
  • Do misky preosejeme múku, cukor, kakao, sódu a soľ všetko spolu premiešame.
  • Potom zmiešame mokré ingrediencie: 
  • Vajíčka, olej, cmar, vinný ocot, rozpustené maslo, vanilku a červené potravinárske farbivo rozšľaháme a odložíme. ( necháme 2 až 3 minútky odležať )
  • Po zmiešaní mokrých prísad pridáme suché prísady a premiešame 1 minútu. Akonáhle je cesto na koláč premiešané, bude krásne jasne červenej farby.
  • Potom už len rozdeľte cesto medzi dve 20 cm tortové formy ( ak si chcete uľahčiť vyberanie koláča z foriem, odporúčam použiť papier na pečenie ) a pečte ich 30 až 35 minút, alebo kým stredy nie sú pružné na dotyk. 
  • Opatrne vyberte z rúry a položte na mriežku na 10 - 15 minút vychladnúť vo formách. Potom koláčiky opatrne vyberte z tortových foriem a položte na mriežku, aby úplne vychladli.

Ako vyrobiť smotanovú polevu

  • Vo veľkej miske alebo v miske stojanového mixéra s lopatkovým nástavcom spolu šľaháme maslo a smotanový syr pri strednej rýchlosti, kým nebude hladké a nadýchané, asi 3 minúty.
  • Pridajte vanilku a soľ a šľahajte, kým sa nespojí.
  • Práškový cukor preosejeme do veľkej misy.
  • S mixérom na nízkej rýchlosti postupne pridávame cukor do maslovej zmesi, kým sa nespojí. Zastavte a občas zoškrabte misku .Zvýšte rýchlosť na strednú a šľahajte, kým nebude nadýchaná, asi 1 minútu.

Zostavenie torty Red Velvet

  • Vrch každého koláča zarovnajte nožom alebo zarovnávačom koláčov.
  • Jednu z vrstiev koláča položte na tortovú podložku alebo tortový podnos, na ňu položte vrstvu polevy a uhlaďte ju do jednej rovnomernej vrstvy.
  • Na vrch polevy položte druhú vrstvu koláča a zvyšnou polevou pomažte vrch a boky torty
  • Z odrezaných vrchov koláča urobíme mrveničku a ozdobíme ňou vrch torty.
Doplňujúce obrázky
Red Velvet torta, Recepty na torty, Kusok kolaca, 1

Kusok kolaca | Red Velvet torta 2

Red Velvet torta, Recepty na torty, Kusok kolaca, 2

Kusok kolaca | Red Velvet torta 3

Výnos
6 porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama