
katarinalucanova | Orechovo-mandľové kocky
Výborné orechové kocky s mandľovým krémom a piškótami.
Cesto 2x to isté: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | cukor kryštálový |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | orechy |
4 | polievkové lyžice | olej |
polievková lyžica | voda | |
1⁄2 | balík | praš |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
4 | balíky | puding mandľový |
200 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | Amaretto |
Ešte potrebujeme: | ||
okrúhle piškóty | ||
300 | millilitrov | uvarená káva |
50 | millilitrov | Amaretto |
džem | ||
pekanové orechy |
Cesto upečieme 2-krát rovnaké: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu. Vareškou jemne vmiešame preosiatu múku, mleté orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom a upečieme. Postup zopakujeme a upečieme aj druhý plát.
Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.
Uvaríme silnú kávu, keď vychladne prilejeme ku káve Amaretto.
Skladanie rezu: Prvý upečený plát potrieme džemom, na džem natrieme jednu tretinu krému. Na krém ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve s Amaretom. Na piškóty natrieme druhú tretinu krému. Druhý plát potrieme džemom a s papierom na pečenie preklopíme na krém. Papier stiahneme a povrch potrieme jemnou vrstvou krému.
Takto naplnený rez dáme stuhnúť do chladu. Stuhnutý pokrájame na kocky a ozdobíme zvyšným krémom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty