reklama

Jahodový rez s kyslou smotanou

Pridal/a Martuška 123 dňa 18. 05. 2024 - 17:20 - Recepty Martuška 123
Jahodový rez s kyslou smotanou , Recepty na torty, Martuška 123

Martuška 123 | Jahodový rez s kyslou smotanou


reklama

Možno túto dobrotu poznáte aj pod názvom Milerama torta. Rozhodne sa ju oplatí vyskúšať.

Ingrediencie
Cesto:
250 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
1 balík prášok do pečiva
1 balík vanilkový cukor
80 gramov maslo
1 kus vajce
Krém:
500 millilitrov mlieko
2 balíky vanilkový puding
200 gramov kryštálový cukor
800 millilitrov kyslá smotana
Žltá želatína:
2 balíky tortové želé červené
1 deciliter ovocný sirup
Postup

V miske vypracujeme ingrediencie na cesto. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Ak by sa cesto pretrhlo dá sa prstami opraviť. 

Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Odstavíme z ohňa a hneď do horúceho vmiešame kyslú smotanu. Vylejeme na cesto do tortovej formy. 

Ak sú jahody veľké, pokrájame ich. Následne ich poukladáme na pudingovo-smotanovú zmes.

Dáme do vyhriatej rúry vyhriatej na 170 st, pečieme 70 min.

Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Uvaríme tortové želé podľa návodu, pridáme aj červený sirup, trocha vychladnuté vylejeme na tortu. 

Dáme do chladničky a na druhý deň pokrájame.

Výnos
1 torta
Celkový čas
1 hod, 35 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama