
Martuška 123 | Jahodový rez s kyslou smotanou
Možno túto dobrotu poznáte aj pod názvom Milerama torta. Rozhodne sa ju oplatí vyskúšať.
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
80 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
200 | gramov | kryštálový cukor |
800 | millilitrov | kyslá smotana |
Žltá želatína: | ||
2 | balíky | tortové želé červené |
1 | deciliter | ovocný sirup |
V miske vypracujeme ingrediencie na cesto. Vyvaľkáme cesto a dáme ho do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Ak by sa cesto pretrhlo dá sa prstami opraviť.
Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Odstavíme z ohňa a hneď do horúceho vmiešame kyslú smotanu. Vylejeme na cesto do tortovej formy.
Ak sú jahody veľké, pokrájame ich. Následne ich poukladáme na pudingovo-smotanovú zmes.
Dáme do vyhriatej rúry vyhriatej na 170 st, pečieme 70 min.
Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Uvaríme tortové želé podľa návodu, pridáme aj červený sirup, trocha vychladnuté vylejeme na tortu.
Dáme do chladničky a na druhý deň pokrájame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty