
katarinalucanova | Svieži jahodový cheesecake
Pre všetkých milovníkov jahôd a sviežej chuti tu máme pečený jahodový cheesecake podľa Katky.
Sušienkový základ: | ||
80 | gramov | maslo |
200 | gramov | maslové sušienky |
Plnka: | ||
770 | gramov | tvaroh jahodový |
180 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
1 | balík | Zlatý klas |
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
1 | balík | prášková želatína červená |
4 | polievkové lyžice | cukor kryštálový |
Maslo roztopíme a pomelieme so sušienkami. Dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a natlačíme na dno formy dnom pohára. Dáme zapiecť do rúry na 5 minút.
Umyté a nakrájané jahody dáme variť s 50ml vody a povaríme 5 minút. Tyčovým mixérom rozmixujeme a rozdelíme na dve polovice.
Jahodový tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Plnku rozdelíme na dve polovice.
Do jednej polovice plnky primiešame odloženú polovicu rozmixovaných jahôd.
Na už predpečený a mierne vychladnutý sušienkový základ vylejeme najprv plnku bez jahodového pyré a na to vylejeme plnku s jahodovým pyré.
Pečieme v rúre asi 50 - 60 minút na 160 stupňoch. Hneď ako začnú hnednúť okraje, cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Do druhej časti jahodového pyré dolejeme toľko vody, aby sme získali 500 mililitrov tekutiny. Želatínu zmiešame s cukrom, dáme do tekutiny a varíme podľa návodu, jednu minútu. Vylejeme na vychladnutý cheesecake.
Cheesecake necháme odpočívať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie z večera do rána. Až potom opatrne dáme dole obruč z tortovej formy.
Dobrú chuť!

katarinalucanova | Jahodový cheesecake
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty