
Martuška 123 | Jahodová torta
Jednoduchá tortička s jahodami a mandľovými lupienkami, plnená jahodovou náplňou a šľahačkou.
Cesto: | ||
3 | kusy | žĺtok |
75 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
75 | gramov | maslo |
100 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
Sneh: | ||
3 | kusy | bielok |
125 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | mandľové lupienky |
Jahodová vrstva: | ||
500 | gramov | jahody |
1 | balík | želatína červená |
2 | polievkové lyžice | cukor |
Šľahačka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | Smeta-fix |
1 | balík | vanilkový cukor |
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a mäkkým maslom do peny. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a vysypaných foriem.
Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do rúry. Pečieme na 160 stup. asi 20 min.
Časť jahôd nakrájame na plátky a poukladáme na vychladnutý korpus. Uvaríme želatínu podľa návodu a nalejeme na pripravené jahody.
Vyšľaháme šľahačku, pridáme smetafix a vanilku. Natrieme na želatínu. Na to poukladáme tiež pár jahôd.
Druhý korpus nakrájame a ukladáme na šľahačku, obložím jahodami.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty