reklama

Jahodová torta

Pridal/a Martuška 123 dňa 22. 10. 2023 - 09:09 - Recepty Martuška 123
Jahodová torta, Recepty na torty, Martuška 123

Martuška 123 | Jahodová torta


reklama

Jednoduchá tortička s jahodami a mandľovými lupienkami, plnená jahodovou náplňou a šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
3 kusy žĺtok
75 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
75 gramov maslo
100 gramov hladká múka
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
1 štipka soľ
Sneh:
3 kusy bielok
125 gramov kryštálový cukor
100 gramov mandľové lupienky
Jahodová vrstva:
500 gramov jahody
1 balík želatína červená
2 polievkové lyžice cukor
Šľahačka:
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 balík Smeta-fix
1 balík vanilkový cukor
Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, soľou a mäkkým maslom do peny. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. 

Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a vysypaných foriem.

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, posypeme mandľovými lupienkami a dáme piecť do rúry. Pečieme na 160 stup. asi 20 min.

Časť jahôd nakrájame na plátky a poukladáme na vychladnutý korpus. Uvaríme želatínu podľa návodu a nalejeme na pripravené jahody.

Vyšľaháme šľahačku, pridáme smetafix a vanilku. Natrieme na želatínu. Na to poukladáme tiež pár jahôd.

Druhý korpus nakrájame a ukladáme na šľahačku, obložím jahodami.

Dobrú chuť!

Výnos
1 koláč
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama