Princezničky

Popis

Výborné koláčiky s chuťou kávy.

Princezničky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
300gramovhladka muka
150gramovpraskový cukor
1polievková lyžicakakao
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1kusvajce
150gramovmaslo
plnka
300millilitrovmlieko
40gramovzlatý klas
150gramovmaslo
100gramovkryštálový cukor
3polievkové lyžicesilná čierna káva
Cukrová poleva
100gramovpraskový cukor
1polievková lyžicarum
1polievková lyžicavriaca čierna káva (môžu byť 2)
1čajová lyžičkaolej

Inštrukcie

Cesto:
1. Múku, prášok do pečiva, kakao a cukor preosejeme, pridáme pokrájané maslo a vajce.
2. Spracujeme cesto, odložíme na 1 hodinu do chladničky.
3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a oválnou formičkou v vlnitým okrajom povykrajujeme ovály.
4. Povrch každého oválu pravidelne popicháme vidličkou.
5. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie 10 minút pri teplote 200°C


Plnka:
1. 200 ml mlieka s cukrom privedieme do varu.
2. V 100 ml mlieka rozmiešame krémový prášok a za stáleho miešania uvaríme kašu.
3. Do horúcej kaše vmiešame 2 lyžice kávy a necháme za občasného miešania vychladnúť.
4. Do vyšľahaného masla pridáme po častiach vychladnutú kašu a po kvapkách zašľaháme 1 lyžicu kávy.


Cukrová poleva:
1. Do preosiateho cukru pridáme rum, olej a po kvapkách horúcu kávu.
2. Vyšľaháme hladkú polevu.


Princezničky:
1. Polovicu vychladnutých oválov naplníme krémom, zakryjeme druhou polovicou oválov – dierky po vidličke sú navrchu.
2. Polovicu koláčikov polejeme polevou a necháme v chlade stuhnúť, polovicu necháme nepoliatych.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.