
Martuška 123 | Kávové oválky
Jemné tradičné kávové pečivo plnené kávovým krémom vhodné nielen na sviatky.
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Palmarin |
140 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | mletá káva |
Plnka: | ||
250 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | mletá káva |
Na ozdobu: | ||
horká čokoláda | ||
mandle |
Postup
Cesto: Z ingrediencií vypracujem cesto. Dám na 1 hod. do chladničky. Vyvaľkám na hrúbku 4 mm a formičkou vykrajujem oválky.
Pečiem na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 10-12 min na 180 stup.
Plnka: Z mlieka cukru a zlatého klasu uvarím krém a za občasného miešania vychladím. Maslo vymiešam do penista a po častiach pridávam vychladnutý krém. Nakoniec primiešam kávu.
Oválky naplním pomocou ozdobeného vrecúška a dám do chladničky stuhnúť.
Potom ich namáčam do čokoládovej polevy ešte na nestuhnuté dám 3-4 bodky z bielej čokolády a špáradom potiahnem. (Mne sa pokazila biela čokoláda tak som dala mandle)
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.