
Drobné pečivo s vôňou kávy a čokoládovou polevou.
420 | gramov | hladká múka |
280 | gramov | Hera |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | káva mletá |
Plnka: | ||
250 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | káva mletá |
150 | gramov | piškóty |
50 | millilitrov | rum |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda na varenie |
50 | gramov | Cera |
Cesto:
Na pracovnú dosku preosejeme múku a praškový cukor. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto .Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladu na 2hodiny. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Vykrojíme kolieska ktoré poukladáme na suchý plech a upečieme.
Plnka:
maslo, mletú kávu, pomleté piškóty a rum dobre vymiešame. Kto ma rád plnku sladšiu môže pridať aj práškový cukor. Kolieska naplnime, zlepíme plnkou. Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu a ceru roztopíme nad parou a dobre vymiešame. Kolieska z jednej strany namočime do čokolády. Necháme stuhnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty