
Martuška 123 | Kakaový závin
Bohatý kakaový závin poznáte možno pod názvom pudingoš.
Cesto: | ||
900 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
500 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | droždie |
90 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | olej |
3 | kusy | bielko |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
Teplé mlieko zmiešame s cukrom a pridáme droždie. Kvások necháme chvíľu vykysnúť. Pridáme olej, múku, soľ a vypracujeme cesto. Na záver do neho zapracujeme sneh z troch bielok. Necháme vykysnúť.
Plnka: Z ingrediencií uvaríme puding a ešte do horúceho zamiešame maslo.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníkov, rozvaľkáme na tenko a potrieme plnkou. Plnku natrieme tak, aby vyšla na všetky bochníčky. Stočíme ich do rolády. A potom stočíme po 2 rolády medzi sebou.
Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme chvíľku podkysnúť. Potrieme ich s vymiešanými 3 žĺtkami a 2 polievkovými lyžicami oleja. Pečieme na 190 stup. Ešte horúce potrieme olejom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty