
Na vianočnom stole by nemala chýbať.
500 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | citrónová kôra |
3 | polievkové lyžice | rum |
200 | gramov | marcipán |
150 | gramov | hrozienka |
150 | gramov | kandizovaná pomarančová kôra |
Dokončenie: | ||
70 | gramov | maslo |
trocha | práškový cukor |
Múku zmiešame s kypriacim práškom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, tvaroh, vajcia, rum a zmiesime. Prisypeme nastrúhanú a kandizovanú kôru, hrozienka a znovu premiesime.
Cesto necháme 1/2 hodinku pri izbovej teplote odležať. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme marcipán, ktorý si nakrájame na dlhé a hrubé pásiky.
Cesto preložíme cez marcipán z jednej aj z druhej strany, jemne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 180 °C, 35-40 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a poprášime práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, dobre zabalíme do alobalu a necháme na chladnejšom mieste odležať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty