Popis
Na vianočnom stole by nemala chýbať...

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
500 | gramov | hladkej múky |
100 | gramov | práškového cukru |
1 | balík | vanilkoveho cukru |
1 | balík | kypriaceho prášku |
2 | kusy | vajec |
250 | gramov | jemného tvarohu |
250 | gramov | masla |
1 | polievková lyžica | nastrúhanej citrónovej kôry |
3 | polievkové lyžice | umu |
200 | gramov | marcipánu z mandlí |
150 | gramov | hrozienok |
150 | gramov | nasekanej kandizovanej pomarančovej a citrónovej kôry |
70 | gramov | rozpusteného masla na potretie |
práškový cukor na posypanie |
Inštrukcie
Múku zmiešame s kypriacim práškom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, tvaroh, vajcia, rum a zmiesime. Prisypeme nastrúhanú a kandizovanú kôru, hrozienka a znovu premiesime. Cesto necháme 1/2 hodinku pri izbovej teplote odležať. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme marcipán, ktorý si nakrájame na dlhé a hrubé pásiky. Cesto preložíme cez marcipán z jednej aj z druhej strany, jemne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 180 °C, 35-40 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a poprášime práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, dobre zabalíme do alobalu a necháme na chladnejšom mieste odležať.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 1026x