
reklama
Recept na tradičný strúhaný koláč pre milovníkov tvarohu.
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Palmarin |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | žĺtok |
4 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
750 | gramov | tvaroh |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusy | žĺtok |
4 | kusy | bielok |
citrónová kôra |
Postup
1. Zmiesime ingrediencie na cesto.
2. Cesto rozdelíme na dve polovice a odložíme do chladničky,
3. Urobíme si tvarohovú plnku: zmiešame tvaroh, práškový cukor, citrónovú kôru, žĺtka, vanilkový cukor a na záver pridáme vyšľahaný sneh.
4. Jednu polovicu cesta si rozvaľkáme na plech. Na cesto rozotrieme plnku a na vrch nastrúhame na strúhadle druhú časť cesta.
5. Dáme piecť na 180 stupňov, 30 minút.
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty