
Martuška 123 | Šťavnatá jablková štrúdľa
Jednoduchá jablková štrúdľa s výborne dochutenou náplňou.
Cesto: | ||
130 | gramov | hladká múka |
30 | millilitrov | voda |
10 | millilitrov | olej |
1 | kus | vajce |
štipka | soľ | |
Náplň: | ||
700 | gramov | jablká |
60 | gramov | strúhanka |
60 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | rum |
50 | gramov | hrozienka |
30 | gramov | orechy nasekané |
1 | polievková lyžica | škorica mletá |
1 | kus | citrón |
Z ingrediencií vypracujeme cesto a zabalíme do potravinárskej fólie, dáme do chladničky na 1 hodinu.
Na náplň všetko spolu zmiešame okrem strúhanky a masla. Rozvaľkáme cesto, posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom a pripravenú náplň dáme do prostriedku.
Zdvihneme konce dáme na plnku, preložíme cesto. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme na 180 stup. asi 30 min. Hotovú posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty