
Výborný makový koláčik s troma druhmi cesta a výborným krémom šľahaným nad parou.
Cesto 1: | ||
130 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | Hera |
40 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
30 | millilitrov | mlieko |
1⁄4 | kus | droždie |
Cesto 2: | ||
2 | decilitre | mlieko |
100 | gramov | Hera |
200 | gramov | kryštálový cukor |
170 | gramov | mak |
100 | gramov | hrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusy | bielok |
Cesto 3: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Rozvar: | ||
cukor | ||
voda | ||
rum | ||
Plnka: | ||
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | Hera |
Dokončenie: | ||
ríbezľový lekvár | ||
čokoládová poleva |
1. cesto:
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech a potrieme ríbezľovým džemom.
2. cesto:
Mlieko, cukor a Heru necháme zovrieť, pridáme nahrubo pomletý mak. Zmiešame a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme muku s práškom do pečiva a sneh z bielok. Toto vylejeme na prvé cesto.
3. cesto:
Spravíme si piškótu zo 4 vajec, ako sme zvyknutí. Vylejeme na druhé cesto a dáme piecť, po vychladnutí polejeme rozvarom.
Plnka:
Vajcia s cukrom šľaháme nad parou, do vychladnutého zašľaháme Heru.
Na upečený koláč dáme plnku a polejeme čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty