Londýnske rezy

Pridal/a katuska29

Výborný makový koláčik s troma druhmi cesta a výborným krémom šľahaným nad parou.

Londýnske rezy - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Cesto 1:
130gramovpolohrubá múka
120gramovHera
40gramovpráškový cukor
2kusyžĺtok
30millilitrovmlieko
1⁄4kusdroždie
Cesto 2:
2decilitremlieko
100gramovHera
200gramovkryštálový cukor
170gramovnie úplne pomletý mak
100gramovhrubá múka
1⁄2balíkprášok do pečiva
2kusybielok
Cesto 3:
4kusyvajce
4polievkové lyžicepráškový cukor
4polievkové lyžicepolohrubá múka
1balíkprášok do pečiva
Rozvar
  cukor
  voda
  rum
Plnka:
1balíkvanilkový cukor
4kusyvajce
200gramovpráškový cukor
250gramovHera
Dokončenie:
  ríbezľový lekvár
  čokoládová poleva

Inštrukcie

1.cesto:

Vypracujeme cesto, vyvaľkáme  a uložíme na vymastený plech a potrieme ríbezľovým džemom.

2.cesto:

Mlieko, cukor a heru necháme zovrieť, pridáme mak.Zmiešame a necháme vychladnúť.Po vychladnutí pridáme muku s práškom do pečiva a sneh z bielok.Toto vylejeme na prvé cesto.

3.cesto:

Spravíme si piškotu zo 4 vajec, ako sme zvyknutí.Vylejeme na druhé cesto a dáme piecť, po vychladnutí polejeme rozvarom.

 

Plnka:

Vajcia s cukrom šľaháme nad parou, do vychladnutého zašľaháme heru.

Na upečený koláč dáme plnku a polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.