Londýnske rezy

Popis

Výborný makový koláčik.

Londýnske rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1.cesto
130gramovpolohruba muka
120gramovhera
40gramovpraskový cukor
2kusyžĺtko
30millilitrovmlieko
1⁄4kusdroždie
2.cesto
2decilitremlieko
100gramovhera
200gramovkryštálový cukor
170gramovnie úplne pomletý mak
100gramovhruba muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
2kusybielko
3.cesto
4kusyvajce
4polievkové lyžicepraskový cukor
4polievkové lyžicepolohruba muka
1balíkprášok do pečiva
Rozvar
  cukor
  voda
  rum
plnka
1balíkvanilkový cukor
4kusyvajce
200gramovpraskový cukor
250gramovhera
Dokončenie
  ríbezľový lekvár
  čokoládová poleva

Inštrukcie

1.cesto:

Vypracujeme cesto, vyvaľkáme  a uložíme na vymastený plech a potrieme ríbezľovým džemom.

2.cesto:

Mlieko, cukor a heru necháme zovrieť, pridáme mak.Zmiešame a necháme vychladnúť.Po vychladnutí pridáme muku s práškom do pečiva a sneh z bielok.Toto vylejeme na prvé cesto.

3.cesto:

Spravíme si piškotu zo 4 vajec, ako sme zvyknutí.Vylejeme na druhé cesto a dáme piecť, po vychladnutí polejeme rozvarom.

 

Plnka:

Vajcia s cukrom šľaháme nad parou, do vychladnutého zašľaháme heru.

Na upečený koláč dáme plnku a polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.