Grófkin koláč

Popis

S jabĺčkami

Grófkin koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
1 plech
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

450gramovpoloh. múka
125gramovmaslo
1⁄2balíkkypr.prášok
200gramovpráš cukor
4kusyzltky
2polievkové lyžicemlieka
1balíkcitr.kôra
1polievková lyžicakakaa
6kusyjablcka
4kusybielka
1balíkvanilk. cukor
2polievkové lyžicekrýš. cukor
100gramovposekané orechy
100gramovčokol. poleva

Inštrukcie

Z polohrubej múky, masla, pr. do pečiva, práškového cukru, žĺtkov, mlieka, citrónovej kôry vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao a rozvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilk. a kryštálovým cukrom, posekanými orechami. Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 30 minút. Hotový koláč ozdobíme roztopenou čokoládou.

Grófkin koláč - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.