
ANGINA
S jabĺčkami
450 | gramov | polohrubá múka |
125 | gramov | maslo |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
200 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | balík | citrónová kôra |
1 | polievková lyžica | kakao |
6 | kusy | jablká |
4 | kusy | bielok |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | gramov | orechy nasekané |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Z polohrubej múky, masla, pr. do pečiva, práškového cukru, žĺtkov, mlieka, citrónovej kôry vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao a rozvaľkáme cesto na veľkosť plechu.
Pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilk. a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi.
Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 30 minút. Hotový koláč ozdobíme roztopenou čokoládou.

ANGINA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty