
Kusok kolaca | Brownies
Čokoládové koláčiky sú štvorcové alebo obdĺžnikové čokoládové pečivo. Brownies sa podávajú v rôznych formách a môžu byť buď chrumkavé alebo koláčové, v závislosti od ich hustoty.
Brownies majú často, ale nie vždy, lesklú "kožu" na vrchnej kôre.
Ingrediencie
180 | gramov | maslo |
200 | gramov | horká čokoláda 70% |
280 | gramov | kryštál cukor |
160 | gramov | polohrubá múka |
60 | gramov | kakao |
3 | kusy | vajec |
štipka | soľ |
Postup
Nad parou roztopíme maslo s čokoládou a pridáme štipku soli.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do veľmi tuhej peny.
Múku a kakao zmiešame spolu.
Do peny z vajíčok a cukru primiešame vychladenú rozpustenú čokoládu (ja to robím mixérom na malých otáčkach) a postupne pridávame múku s kakaom.
Hotovú zmes na brownies vylejeme do štvorcovej formy (24 x 24 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°c cca 35 - 40 min, kým vrch nie je prasknutý a chrumkavý.
Nechajte vychladnúť vo forme a potom nakrájajte na 15 štvorcov.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty