
aramana | Skutočne vláčny a jednoduchý perník
Tak mäkučký perník ste ešte nejedli. Prisahám!
400 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
2 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1 | čajová lyžička | škorica |
2 | kusy | vajce |
500 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | džem |
1 | deciliter | olej |
Dokončenie: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | čokoláda |
džem |
Všetko spolu zmiešame šľahačom s metličkami a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Nezľaknite sa, cesto je naozaj riedke.
Piekla som na 180 stupňoch 40 minút.
Mierne vychladnutý koláč potrieme džemom.
Smotanu dáme hriať a za stáleho miešania v nej rozpustíme čokoládu, netreba variť, len dobre rozpustiť. Ešte teplé vylejeme na koláč a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Ak nemáte kypriaci prášok do perníka, dajte obyčajný kypriaci prášok a pridajte dve čajové lyžičky perníkového korenia.
Ak máte moc kyselkavý džem, pridajte do cesta o lyžicu práškového cukru naviac. Ak máte džem sladký, dajte cukru podľa receptu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.