
katarinalucanova | Jemný jablkový zákusok
Jednoduchý, výborný jablkový zákusok s príchuťou škorice .
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Jablkové želé: | ||
1200 | gramov | jablká očistené |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | škoricový cukor |
600 | millilitrov | voda |
2 | balíky | Zlatý klas |
2 | kusy | badián |
Škoricová šľahačka: | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | škoricový cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
2 | polievkové lyžice | mascarpone |
Piškótový plát: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou vmiešame múku s kypriacim práškom, vodu a olej. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.
Jablkové želé: Očistené jablká pokrájame na malé kúsky zalejeme dvoma tretinami vody. Jednu tretinu si odložíme na rozmiešanie Zlatého klasu. K jablkám pridáme cukor vanilkový aj škoricový a badián. Povaríme cca 15 minút. Badián vyberieme a do rozvarených jabĺk vlejeme Zlatý klas rozmiešaný v jednej tretine vody. Uvaríme husté jablkové želé.
Škoricová šľahačka: Šľahačku vyšľaháme zo stužovačom a škoricovým cukrom .Nakoniec prišľaháme mascarpone.
Dokončenie: Z piškótové ho platu stiahneme papier, vložíme do rafiku alebo hlbšieho plechu . Nalejeme naň jablkové želé. Odložíme stuhnúť do chladu. Vychladený dezert pokrájame a ozdobíme škoricovou šľahačkou.

katarinalucanova | Jemný jablkový zákusok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty