
Vlasta Dorisa | Jahodová hrnčeková bublanina
reklama
Tento tok sme kúpili jahody na spracovanie, z časti sa piekli aj koláče. Toto je hrnčeková bábovka. 1 hrnček= 250 ml
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
1 | hrnček | krupicový cukor |
1 | hrnček | mlieko |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
250 | gramov | jahody |
Postup
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom, postupne pridávame olej, mlieko, vanilkový cukor, múku s pridaním prášku do pečiva. Vznikne redšie cesto.
To nalejeme na vymastený plech a na vrch pokladieme jahody. Pečieme 45 min pri 180 st.C
Doplňujúce obrázky

Vlasta Dorisa | Jahodová hrnčeková bublanina

Vlasta Dorisa | Jahodová hrnčeková bublanina

Vlasta Dorisa | Jahodová hrnčeková bublanina
Výnos
1 Plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty