
melisa | Pestrý koláč s tromi plnkami
Vynikajúci koláč s tromi plnkami, aké máte radi:)) Vhodný na nedeľu ku kávičke:))
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | polohrubá múka |
200 | millilitrov | kyslá pochúťková smotana |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
7 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | citrónová kôra |
Plnka 1: | ||
300 | gramov | Nutella |
Plnka 2: | ||
500 | gramov | jemný hrudkovitý tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
1⁄2 | čajová lyžička | citrónová kôra |
Plnka 3: | ||
200 | gramov | jahody čerstvé |
Posýpka: | ||
120 | gramov | polohrubá múka |
120 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | maslo |
Postup
Cesto: do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, smotanu, vanilkový cukor, žĺtok, rastlinný olej, mlieko a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu 30x40 cm, ktorý sme vymastili a posypali múkou.
Na cesto striedavo lyžicou kladieme jednotlivé plnky. Množstvo plniek si môžete upraviť podľa seba.(Plnky môžeme použiť podľa svojej chuti, čerstvé ovocie, jablkovú, orechovú, môže byť iba jedna po celom plechu.) Povrch posypeme rovnomerne posýpkou.
Plnka 1: Nutella
Plnka 2: tvaroh zmiešame podľa chuti s práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou, vajíčkom a zlatým klasom.
Plnka 3: ovocie podľa chuti
Upečieme pri teplote 180°C 30 - 40 minút podľa potreby.
Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
Necháme vychladnúť, pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.