Sladké Kysnute rožky

Popis

Kysnute rožky v čokoládovej poleve 

Sladké Kysnute rožky  - recept

Zhrnutie

Výnos
10
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

450gramovHl.múka
3kusyvajce
100millilitrovvlažné mlieko
100millilitrovsmotana na šľahanie
90gramovRoztopené maslo
2polievkové lyžicekryšt.cukor
21gramovdroždie čerstvé
 štipkasoľ
 trochacitrónová kôra

Inštrukcie

Z drozdia, vlažného mlieka a trocha cukru nechame vzísť kvasok. 
V miske si pripravíme hl.muku, štipku soli, pridame 2 vajcia, citrónovu kôru, kryštálový cukor, roztopene ale nie horúce maslo a pripravený kvasok. Všetko spolu zmiešame a vymiesime na nelepive cesto. Nieje potrebné podsýpavat múkou. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Cesto nechame vykysnut aspoň 45min. 
Vykysnute cesto si vyklopime na pomucenu dosku a rozdelíme na 10 rovnakých bochnickov, ktoré nechame ešte trocha podkysnut. Z bochnickou si vyvalkame trojuholník ako na klasické rožky. Od širšej strany cesto zrolujeme k užšej strane. Vytvarovaný rožok dáme na papier na pečenie ktorým sme si vystlali plech. Rožky nechame kysnut ešte pól hodinku. 
Rozohrejeme si rúru na 180st. Rožky pred pečením potrieme rozslahanym vajíčkom s troskou mlieka. Pecieme na 180st. 25min.  Rožky môžeme posypať praskovym cukrom, natrieť džemom alebo poliať cokoladovou polevou. 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.