Domáce lúpačky

Pridal/a cookerka

Jemné makové rožky ktoré ja robím so špaldovej múky vám určite pripomenú chuť a vôňu detstva.

Domáce lúpačky - recept
Výnos
Porcie
Zdrojsistersbakery
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

500gramovhladká múka
250mililitrovmlieko
60gramovkryštálový cukor
50gramovmaslo
1kusdroždie
1kusvajce
1⁄2čajová lyžičkasoľ
Ešte potrebujeme:
1kusvajce
  mak

Inštrukcie

Do teplého mlieka dáme lyžicu cukru a rozmrvíme droždie, premiešame a necháme vykysnúť.

Do misky preosejeme múku, (ja používam špaldovú), pridáme maslo (mala by byť bravčová masť, ak máte doma, dajte), cukor, soľ, vajce a kvások.

Vymiesime na hladké cesto, ktoré sa nelepí na misku. Dáme na dosku a ešte miesime, kým sa cesto neprestane lepiť. Dáme nazad do misky, prikryjeme a necháme kysnúť podľa tepla - pol hodinu až 45 minút.

Cesto si rozdelíme na 12 častí, každú premiesime a vytvoríme z nich guľky, ktoré zase necháme kysnúť.

Každý bochníček po jednom stlačíme a natiahneme, vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a natesno zrolujeme. Každý rožtek ešte pogúľame aby sa predĺžili. Ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme ich ešte chvíľku podkysnúť.

Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút, tesne pre pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme celým makom.

Domáce lúpačky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.285715
Priemer: 4.3 (7 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.