
Martuška 123 | Domáce nadýchané šišky
Pampúšiky - šišky so zemiakmi a maslom v kysnutom ceste vďaka čomu sú doslova páperové.
500 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
200 | millilitrov | mlieko |
20 | gramov | droždie |
160 | gramov | zemiaky |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | maslo |
50 | millilitrov | rum |
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a postrúhame.
Do misky dám múku, soľ, vychladnuté zemiaky, vajíčko, žĺtok a roztopené maslo a rum.
Do vlažného mlieka dám cukor a droždie. Nechám chvíľu podkysnúť a pridám k zvyšným ingredienciám. Vypracujem cesto.
Na pomúčenú dosku dám cesto a rozvaľkám ho asi na hrúbku 1 cm a vykrajujem.
Vykrojené nechám na doske vykysnúť asi 1 hodinu.
V hlbšej panvici zohrejem olej. Vykysnuté šišky vrchnou stranou hodím do oleja a prikryjem na chvíľku odkryjem otočím a už neprikrývam.
Usmažené vyberiem na tácku vyloženú obrúskami.

Martuška 123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.