
zlasticova | Makový korpus
Výborný a jemný makový korpus ako ho robím ja.
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | voda |
100 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | mletý mak |
1 | balík | prášok do pečiva |
Postup
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu.
Múku zmiešame s makom a práškom do pečiva a primiešame k žĺtkom.
Na záver opatrne primiešame sneh z bielkov.
Nalejeme do tortovej formy, na spodok dáme papier na pečenie, boky netreba natierať.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov cca 60 minút.
Každá rúra pečie inak, treba vyskúšať špajdľou, či je korpus upečený.
Rovnako robím aj klasický vanilkový korpus, v tom prípade dávam 150 g hladkej a 150 g polohrubej múky.
Keď robím kakaový korpus, časť múky "vymením" za kakao.
Tento pomer surovín je na formu s priemerom 20 cm.
Korpus 3krát prekrojím, mám teda 4 korpusy pripravené na tortu.
Ďalšie recepty
Dobrý, deň, dala by som 7 🙂
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď a prajem vám pekný deň, Janka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, ešte by som sa chcela opýtať. korpus by som rozkrojila dvakrát, mala by som 3 pláty korpusu. bude mi stačiť klasická tortová forma, výšku má 7 cm. alebo radšej vyššia forma. na internete som našla posuvnú formu na tortu. je aj vyššia. ďakujem. Janka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, mám formu 25 cm, asi z koľkých vajec by bol korpus. 6 alebo 7 vajec. ďakujem, Janka