reklama

Makový korpus

Pridal/a zlasticova dňa 19. 11. 2021 - 22:32 - Recepty zlasticova
Makový korpus, Iné recepty, zlasticova

reklama

Výborný a jemný makový korpus ako ho robím ja.

Ingrediencie
5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
1 deciliter olej
1 deciliter voda
100 gramov hladká múka
100 gramov polohrubá múka
100 gramov mletý mak
1 balík prášok do pečiva
Postup

Žĺtka s cukrom vyšľahám do peny, pridám olej a vodu.

Múku zmiešam s makom a práškom do pečiva a primiešam k žĺtkam.

Na záver opatrne primiešam sneh z bielkov.

Nalejem do tortovej formy, na spodok dávam papier na pečenie, boky nevymazávam... Pečiem vo vyhriatej rúre na 150 stupňov cca 60 minút.

PS1: Každá rúra pečie inak, treba vyskúšať.
PS2: Rovnako robím aj klasický vanilkový, v tom prípade dávam 150 gr. hladkej a 150 gr. polohrubej múky.
PS3: Ak chcem kakaový, časť múky "vymením" za kakao.
PS4: Tento pomer surovín je na formu s priemerom 20 cm... Korpus 3krát prekrojím, mám teda 4 pripravené na tortu.

 

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 3 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama