reklama

Makový korpus

Pridal/a zlasticova dňa 19. 11. 2021 - 22:32 - Recepty zlasticova
Makový korpus, Iné recepty, zlasticova

zlasticova | Makový korpus


reklama

Výborný a jemný makový korpus ako ho robím ja.

Ingrediencie

5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
1 deciliter olej
1 deciliter voda
100 gramov hladká múka
100 gramov polohrubá múka
100 gramov mletý mak
1 balík prášok do pečiva

Postup

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a vodu.

Múku zmiešame s makom a práškom do pečiva a primiešame k žĺtkom.

Na záver opatrne primiešame sneh z bielkov.

Nalejeme do tortovej formy, na spodok dáme papier na pečenie, boky netreba natierať.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov cca 60 minút.
Každá rúra pečie inak, treba vyskúšať špajdľou, či je korpus upečený.

Doplňujúce poznámky

Rovnako robím aj klasický vanilkový korpus, v tom prípade dávam 150 g hladkej a 150 g polohrubej múky.

Keď robím kakaový korpus, časť múky "vymením" za kakao.

Tento pomer surovín je na formu s priemerom 20 cm.

Korpus 3krát prekrojím, mám teda 4 korpusy pripravené na tortu.

Výnos
1 okrúhla forma priemer 20 cm | 4 korpusy
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

supalka, Ne, 13. 07. 2025 - 13:30

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, mám formu 25 cm, asi z koľkých vajec by bol korpus. 6 alebo 7 vajec. ďakujem, Janka 

supalka, Ne, 13. 07. 2025 - 13:35

Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď a prajem vám pekný deň, Janka 

supalka, Po, 14. 07. 2025 - 11:58

Dobrý deň, ešte by som sa chcela opýtať. korpus by som rozkrojila dvakrát, mala by som 3 pláty korpusu. bude mi stačiť klasická tortová forma, výšku má 7 cm.  alebo radšej vyššia forma.  na internete som našla posuvnú formu na tortu. je aj vyššia. ďakujem. Janka

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jesenné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama