
Zuzka Jedináková
Nebezpečne návykový snehový zákusok!
Snehová hmota: | ||
8 | kusy | bielok |
65 | dekagramov | kryštálový cukor |
Vanilkový krém: | ||
8 | kusy | žĺtok |
20 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | dekagramov | maslo |
Kakaový krém: | ||
8 | kusy | žĺtok |
20 | dekagramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | tmavé kakao |
50 | dekagramov | maslo |
Na obalenie: | ||
mleté orechy |
Snehová hmota:
Bielka z vajece veľkosti L s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou elektrickým mixérom do zhnustnutia.Zložíme z pary a ešte došľaháme.Ozdobnou špičkou vytláčame na slabo vymastený a vysypaný pekáč alebo na papier na pečenie slimáčiky alebo tyčinky. Sušíme v rúre 60 -80 minút, pri teplote 60-80 °C, podľa rúry, najlepšie pri pootvorených dvierkach, dáme do nich varešku.
Vanilkový krém:
Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.Po vychladnutí všľaháme do napeneného masla.
Spájame po dva slimáčiky plnkou a cez plnku obalíme v orechoch.
Kakaový krém:
Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, pred koncom pridáme kvalitné tmavé kakao alebo roztopenú čokoládu.Po vychladnutí všľaháme do vopred vymiešaného masla.
Spájame po dve tyčinky ozdobnou špičkou.
Dobrú chuť!
Ďalšie recepty