Plnené snehové pečivo

Pridal/a eva1128

Nebezpečne návykový zákusok!

Plnené snehové pečivo - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Snehová hmota:
8kusybielok
65dekagramykryštálový cukor
Vanilkový krém:
8kusyžĺtok
20dekagramypráškový cukor
1balíkvanilkový cukor
50dekagramymaslo
Kakaový krém:
8kusyžĺtok
20dekagramypráškový cukor
3polievkové lyžicetmavé kakao
50dekagramymaslo
Na obalenie:
  mleté orechy

Inštrukcie

Snehová hmota:

Bielka z vajece veľkosti L s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou elektrickým mixérom do zhnustnutia.Zložíme z pary a ešte došľaháme.Ozdobnou špičkou vytláčame na slabo vymastený a vysypaný pekáč alebo na papier na pečenie slimáčiky alebo tyčinky. Sušíme v rúre 60 -80 minút, pri teplote  60-80 °C, podľa rúry, najlepšie pri pootvorených dvierkach, dáme do nich varešku.

Vanilkový krém:

Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.Po vychladnutí všľaháme do napeneného masla.

Spájame po dva slimáčiky plnkou a cez plnku obalíme v orechoch.

Kakaový krém:

Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, pred koncom pridáme kvalitné tmavé kakao alebo roztopenú čokoládu.Po vychladnutí všľaháme do vopred vymiešaného masla.

Spájame po dve tyčinky ozdobnou špičkou.

Dobrú chuť!

Autorka foto: Zuzka Jedináková

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.