
reklama
Tradičné sviatočné pečivo spájané džemom.
Ingrediencie
550 | gramov | hladká múka |
340 | gramov | maslo |
170 | gramov | práškový cukor |
5 | kusy | žĺtok |
1 | kus | citrón |
džem | ||
čokoládová poleva |
Postup
Múku, cukor, žĺtka, maslo, kôru z celého citróna a šťavu z polovice citróna spolu zmiesime na hladké cesto. Do polky cesta pridávam hrsť maku a máme makové linecké.
Cesto necháme odpočinúť v chladničke na hodinu, kľudne aj dlhšie.
Vyvaľkáme asi na 5 mm hrúbku a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov do ružova.
Vychladnuté linecké spájame s džemom a ozdobíme čokoládou.
Doplňujúce obrázky

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty