Kokosové rožky fúkané so špaldovou múkou

Popis

Robila som na želanie svojej staršej histaminovej dcéry. Výnimočné sú akurát tým, že so špaldovou múkou im stačilo "len" 300 g práškového cukru. V pôvodnom recepte je ho 500g. Ja som bežne pri orechových, makových aj kokosových doteraz používala 400g.

Kokosové rožky fúkané so špaldovou múkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
11 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
51 minút

Ingrediencie

250gramovmasla
250gramovšpaldovej múky
300gramovpraskový cukor
200gramovstrúhaný kokos
1čajová lyžičkasóda bicarbona

Inštrukcie

Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s kokosom a pridáme zmäknuté maslo. Je ho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto.

Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste.  Cesto je drobivé, nevadí to. Raz som mala veľmi suchý kokos, tak som do cesta pridala pár PL vody. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky.

Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 11  minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.