Kokosové ježe karamelové

Pridal/a aramana

Tradičný, starý recept na kokosové ježe s karamelom

Kokosové ježe karamelové - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Cesto:
6kusyvajce
25dekagramypráškový cukor
10dekagramykryštálový cukor
30dekagramyhrubá múka
1balíkprášok do pečiva
5dekagramyorechy
Poleva:
38dekagramypráškový cukor
3 1⁄2dekagramykakao
10polievkové lyžicemlieko
1kusHera
Na obalenie:
300gramovkokos

Inštrukcie

Kryštálový cukor upálime v suchom hrnci do hneda, zalejeme dvoma decami vody a varíme kým sa nám hrudky nerozpustia. Necháme vychladnúť, netreba úplne, len aby to nebolo horúce.

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pomaličky lejeme karamel a múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechmi zamiešavame. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 180 stupňov asi 30-35 minút, podľa rúry. Necháme úplne vychladnúť a odpočinúť. Najlepšie je upiecť to deň vopred.

Poleva:

Všetko spolu vymiešame s roztopíme nad parou.

Vychladnutý korpus nakrájame na obdĺžničky.Každý kúsok namočíme v poleve a dáme do misky s kokosom a dobre obalíme.Kým poleva na koláči nezatuhne, je dobré ich ukladať ďalej od seba, nie lepiť na seba.Až po zatuhnutí ich môžeme ukladať ku sebe.

Kokosu miniem naozaj až kilo.Krajam na malé obdĺžniky, preto ho miniem viac. Chcem mať ježe biele, nie nahnedlé, preto vždy kvapky polevy s kokosom z kokosu vyberám.Určite obalíte aj v menej kokose (normálne stačí 250-300 gram) , len nie tak na husto a nie tak bielo.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.57143
Priemer: 3.6 (7 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.