reklama

Orosená a odutá poťahovka.

Gledis , 15. 06. 2012 - 14:59

reklama

babenky pomóc, celá torta orosená, potiahla som bielym decor icingom, chladnička na slabo a aj tak je orosená aj v tej chladničke celý zadok torty sa odúva pomaly a isto, čo s tým alebo to rovno zvlečiem a obalím na novo?

Pozrite si aj


reklama


reklama

dadika, Pi, 15. 06. 2012 - 15:13

nemám takú skúsenosť, ale urob kuk
http://www.tortyodmamy.sk/mokra-potahovka-surne
baby si tu radili...snáď niečo z toho ti pomôže Úsmev držím palce Slnko
a ešte som tu niekde čítala, že proti oroseniu torty, dávajú dievčatá do chladničky aj sódu bicarbónu nasypanú na tanieriku - pohltí vlhkosť

Kazuso, Pi, 15. 06. 2012 - 15:12

Ofúkať ventilátorom, alebo postaviť do prievanu. Asi máš vlhko v chladničke. Ja som doteraz používala starú chladničku a nikdy som nemala problém s orosenou poťahovkou. Minulý týždeň sme kúpili novú chladničku, tá je už samoodmrazovacia, dala som tam tortu na skúšku a veru sa poťahovka orosila. Nechala som ju chvíľu na vzduchu a oschla. Do chladničky som ju už dala v krabici a ešte zakryla uterákom aby sa vlhkosť nedostala na poťahovku.

Gledis, Pi, 15. 06. 2012 - 15:21

ja mám tiež novú chladničku, a dala som ju úplne na slabo, za tortu som dala kartón, ešte vyskúšam tu sodu dať na tanier ale bojím sa ju aj vytiahnuť lebo hneď je orosená ešte viac tak neviem či uschne len tak na vzduchu

ela1, Pi, 15. 06. 2012 - 16:25

na vzduchu ti torta oschne ale musíš dať do prievanu alebo ku ventilátoru ako ti už poradili , nepokúšaj sa ju orosenú vyrovnávať ale až keď bude vysušená tak ju ponaprávaj , do chladničky si dávaj niečo na zadnú stranu ale nie úplne pritlačiť , ale aby si mala medzeru medzi zadnou stenou a napr kartónom , to ti zabráni aby ti torta chytala vlhkosť , vyskúšať aj tú sódu

Nedávno jsem udělala hodně měkký marcipán ze sušeného mléka, taky se mi to vzdouvalo a bubliny, bylo to mokré, a já myslela že to zachráním polystyrénem v ledničce a stupni na minimu, ale celé se to zbortilo z boků. Tvou potahovku neznám, ani jestli třeba nemáš nějaký mokrý krém (tvarohový, šlehačkový). Stejně bych radila celou sundat, nebo alespoň ty boky! Anebo ji vůbec nedávej do ledničky, i když je teplo, já vím, průvan udělej. Já už bych to podruhé celé sundala a třeba fakt natřela boky krémem a obsypala kokosem, ořechy. Já už se prostě mokrého bojím. Taky mám takovou mokrou ledničku. Prostě jsou to nervy.

ja mám teraz overene ,hned zabaliť do potravinarskej folie, nedostane sa tam vlhkosť.Už ma poučilo musela som 2 krat poťahovať.Teraz mám suchučke torty.Aj ked je trojposchodova opatrne obalim celu.

Gledis, Pi, 15. 06. 2012 - 19:40

a to ako?celú tortu hotovú, ozdobenú zabalíš do folie? a neprilepí sa to?

nič sa neprilepi, nechaj na chvilu v špajzi oschnuť, a potom zabaľ ado chladničly.Aj ked sú na vrchu kvety, nič sa im nestane.

Alena R, Pi, 15. 06. 2012 - 20:15

tortu treba prikryť jemným hodvábnym papierom z kvetinárstva a zaručene sa nič neorosí Kvietok Slnko

likerik, Pi, 15. 06. 2012 - 20:30

Je teraz konecne teplo, ked sa neorosi v chladnicke, orosi sa ked ju vytiahnes z chladnicky. Je to velky teplotny rozdiel. Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám Mrkám V lete je to tak, nic s tym nenarobime. Mlčím Mlčím Mlčím

neviem ci mas tortu farebnu alebo iba bielu alebo ci ju mas velmi zdobenu ci skoro bez ozdob ale ja to v nudzi urobim aj tak ze si dam trocha solamylu do silonkovej ponozky a orosene miesta jemne poklepkam tym solamylom v pancuske toto mi zatial ako rychlovka v nudzi pomoze a chladnicku mam nastavenu na 3 a robim pri riadnom prievane teraz ked je tak teplo a dusno ... vsetci s tym mame problem nie si sama a myslim ze zakaznikovi sa to da vzdy vysvetlit keby nieco ved nikto ta preto nezavrazdi xixixi...

jenika, Pi, 15. 06. 2012 - 22:05

Ja pre istotu si ju dám do chladničky zatuhnuť na noc a na druhy den poťahujem ked si maju pre nu prisť a už ju do chladničky nedávam ,radšej Vyplazený jazyk

Gledis, Pi, 15. 06. 2012 - 22:26

ďakujem babenky za rady, torta je odovzdaná, bola v poriadku páčila sa, kázala som im ju dať do chladničky a upozornila som že na tomto teple sa určite orosí tak s tým počítajú, nabudúce asi použijem ten smartflex ten som počula že sa nerosí no neviem, ešte raz vám všetkým pekne ďakujem Zlomené srdce

Tamik, Ne, 17. 06. 2012 - 15:17

áno ale smartflex je drahý,ja ho miešam s Pasta dama špeciál keď robím ružičky,neviem si predstaviť na poťahovanie

Tamik, Ne, 17. 06. 2012 - 15:17

áno ale smartflex je drahý,ja ho miešam s Pasta dama špeciál keď robím ružičky,neviem si predstaviť na poťahovanie

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama