reklama

Prosím o radu - torta - kvety, krém, plast


reklama

Prosím Vás o radu

dostala som včera možnosť robiť tortu - veľký plech a prosím Vás o radu šikulky skúsené ohľadom pár vecí čo zvažujem rozhodovanie

1/ dať tam 18 ruží ako by ste ich rozložili ?? je to dosť, ja zvažujem tak na jednej strane takú väčšiu kyticu a z nej postupne taký vodopád dolu, musí tam byť ešte aj položený telegram akože.

2/ chcú čokoládový krém ale s málo masla a tak som rozmýšlala že falošný parížsky len neviem či môžem dať o 1 maslo menej alebo čo poradíte aký čokoládový krém s málo masla (1x tam budem vanilkovopudingovo maslový )

3/ páčia sa mi tieto ornamenty na plast. podložke ako sa s tým pracuje ako to treba robiť:
www.formicky.sk/formicky/eshop/36-1-Plastove-formy-formicky/0/5/250-For…

ďakujem za čas a ochotu a samozrejme radu, no mám na to pár dní.
ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Po, 21. 05. 2012 - 08:02

...ja by som tiez ako ty pises,ulozenie ruzi...
...krem nastavovany pudingom,na pol litra dva pudingy, 12 lyzic cukru,1 maslo,10dkg cokolady...

...ornamenty,to je sablona,alebo namalovat s biekovou polevou...

Soni ako je to nadstavovaný to 10 dkg čokolády rozpustenej na varenie tam pridávaš??

Vesna, Po, 21. 05. 2012 - 08:11

môžeš použiť aj klasiku parížšky krém,je ľahký a dobre tuhne. Kvety to je len na tebe , keď budeš mať hotovú tortu tak si to rozložíš a uvidíš ako ti to tam pasuje. A ešte k tým ornamentom , ja ich mám a dosť ťažko sa s tým pracuje, je to dosť piplačka, keďže je to ornament vtlačený do tvrdého plastu, hĺbka ornamentu je malá- je plytký. Keď som to posypala škorobom tak sa mi z toho poťahovka vyberala, a bez škrobu mi to nešlo von. Použila som smartflex flower, možno je to na iný druh poťahovky. Kým som urobila jeden ornament dalo mi to dosť zabrať. Radšej používam silikónové formičky.

Bejulik, Po, 21. 05. 2012 - 08:19

Ja si myslím, že keď urobíš parížsku šľahačku z rastlinnej, tak to nebude problém.
Ruže môžeš umiestniť tak, ako píšeš, ale to záleží aj na ich veľkosti - prispôsob veľkosti torty.
Ornamenty nepoznám.

Dajte mi prosím po lopate recept na ten parížsky krém, viem že je to že šlahačku uvariť s čokoládou ale ako?? aby sa mi nezgrclo.
používam klasickú oranžovú rajo 33% šlahačku a figaro varovú čokoládu

Bejulik, Po, 21. 05. 2012 - 08:35

Ja robím tak, že šľahačku zohrejem a nechám v nej rozpustiť čokoládu a celú hmotu nechám asi pol minútky prejsť varom. Niektoré baby ani neprevárajú, ale ja áno. Na 250 ml šľahačkovej smotany dávam 50-100g čokolády (podľa toho, ako čokoládové chcem mať, ale radšej viac). Po vychladnutí dám cez noc do chladničky, čiže si to treba urobiť deň vopred (nerobí to tak každý, ale lepšie sa vyšľahá). A netreba šľahačku prešľahať, vtedy sa zdrcne. Radšej kontroluj Slnko

to som aj ja pôvodne rozmýšlala že dám menej masla len som nevedela o kolko môžem takže kludne len 1x maslo a cery treba potom asi tiež menej však?? o kolko

pretože mám odskúšaný že je mňam

dadika, Po, 21. 05. 2012 - 09:34

v tej diskudii dievčatá píšu, že cera sa dáva kôli tuhosti krému, neviem čo to s krémom urobí keď znížiš gramáž cery - snáď by o 50g menej cery nevadilo...možno ti ešte skúsenejšie cukrárky poradia s tým znížením váhy cery Slnko

Neviem ktorú plastovú formu si myslela, lebo mne to nejde zobraziť z toho linku, no ako som pozerala na tej stránke, aké sú tam plastové podložky, možno ti pomôže fotopostup ktorý som dávala sem na stránku v "Iné ozdoby a dekorácie", je pod názvom Čipka...

dagaz, Po, 21. 05. 2012 - 17:27

no co sa tika kremu tak sprav parisku slahacku...tam nejde ziadne maslo

Vesna, Ut, 22. 05. 2012 - 11:50

Timea ja idem tento víkend robiť tortu s tými ornamentami ( teda ak sa mi to podarí) tak ti potom pošlem fotky na mail, že ako sa s tým robí

Vesna, St, 23. 05. 2012 - 14:14

tak ti teda ani nemusím posielať fotky, lebo vidím že baby tu už hodili fotopostup. Tak nech sa darí

csina, St, 23. 05. 2012 - 13:37

Ja som robila teraz prvý krát na skúšku, 1 zlatý klas, 1 čoko puding, 700ml mlieka, 1 veľká varová čokyna z LIDL, tuším 200g, 1 maslo 250g, trošku rumu, a asi 5-6 lyžíc kopcom kryš. cukru. Bola famózna tá plnka a kombinovala som ju s višňami. Zvarila som pudingy v mlieku spolu s čokoládou a cukrom, maslo som vymiešala s trochou cukru do peny a vychladnutú pudingovú zmes som spojila s maslovou a cvrkla rum.. Supiš :)Vôbec necítiš maslo v tom kréme a ak postojí v korpuse zo 2 dni, tak je ešte lepší.. Ja som robila mramorový korpus a perfektne to ladilo, pred potieraním som navlhčila korpus šťavou z rumových višní, ale ak nemáš, tak trošku kopótu s málinko džemom a cvrk rumu. MrkámAko obmenu som si zo zvyškou krému ešte urobila aj banány v čokoláde.. Paráda, banány natrieš krémom, preleješ ešte topenou čokynou a šľahačka, niet lepší dezertík..a nenáročný.. Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama