Pravý marcipán v KOŠICIACH ?! scifi
Pozrite si aj
No sto ludi,sto chuti.... Ale pobavila si ma,lebo pravy marcipan je drahy a ajbako zaciatocnicke sa ti s nim urcite bude robit tazsie a z marsalow ked das prichut tak zas taka odporna nie je...a vela z tych,co zacali piect,pecu preto,lebo chcu mat chutne,maslove a z kvalitne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež som sa pobavila, myslím, že na tejto stránke je minimum cukrárok, ktoré používajú margaríny a hmota z cukríkov je aj u mňa najžiadanejšia, ale súhlasím, že sto ľudí, sto chutí. Obávam sa ale, že kdekoľvek marcipán zoženieš, drahý bude. A ako začiatočníčke ti držím palce, práca s ním je predsa len o niečom inom ako s inou poťahovou hmotou. Ja som farbený videla v darčekových predajniach s luxusnými čokoládami, fľašami, cenu neviem, ale asi tiež luxusná . Aj v reťazcoch t...o som ho už videla farebný, cena ale bude asi taká, akú si uviedla. Čo sa týka ostatných poťahových hmôt, je to tiež sto ľudí, sto chutí a každej cukrárke sa dobre pracuje s inou. Ostávajú ti zrejme len cukrárenské obchody. Nutela pod poťah ísť môže, recept na doma robené poťahovky nájdeš na tejto stránke, alebo ti pomôže ujo gooogle. Nabudúce začni trošku skôr študovať ako piecť. Veľa šťastia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
" domáce a pravé veci"...vstávaj!!!treba ísť kravku podojiť na domáce a pravé veci...
100 ľudí, 100 chutí...poznám x ľudí ktorí povedia že plnka so samotným maslom im nechutí...a ja som jeden z nich.maslo s margarínom 50/50.
A o poťahových hmotách doma vyrobených kuk sem http://tortyodmamy.sme.sk/forums/doma-vyrobene-hmoty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani s kravkou to uz nie je co byvalo,aj ta sa pasie na travach,ktore su urcite nehnojene prirodnym hnojivom... A co sa tyka masla,ja ho davam aj kvoli zdraviu,totiz inac sa rozklada zivocisny tuk ako synteticky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kravku podojiť, muku namlieť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aramana - kravku podojiť, sa tu rehocem ako celý kolektív
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musim sa pripojit haha. Uz za rana mam dobru naladicku dik.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veduca ...
tatonka, pravy marcipan je drazava riadna, ale ak ju len raz za cas chces urobit a pre rodinku, da sa, vo velkych retazcoch su dostat take sulce aj nefarbene aj farebne, tiez som prvykrat s nimi robila, ale len vyzdobu na torticke, chutovo je super...a na potah kludne skus najprv K2, je chutovo dobra a vonava po mandliach...drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
naladicka vyborna a to este nepisala alioska.....zelam vam krasny dnik....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz od rana mam dobru naladu ked som si to tu precitala
presne 100ludi sto chuti,ja marcipan,K2,gum pastu,smartflex a ani neviem co este existuje nepouzivam,ja som verna marschmallkom a nevymenila by som ich za nic na svete,a potahujem len nimi a vsetci si chvalia a uz sa tesim na pondelok uz zas si nakupim aspon 30balickou americkych krasne bielych marschmallow v jednom obchodnom retazci
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
juuuj aj ja som sa pobavila, že by sa ti doma asi nepodarilo urobiť pravý marcipán lebo si začiatočníčka Pochybujem, že by ho niektorá z nás vedela vyrobiť doma - na pravý marcipán potrebuješ melanžér a ten nebýva súčasťou kuchynského vybavenia
.
Ak sa ti zdá marcipán Dr.Otk.. drahý, tak skoč do Lid.. tam pri práškoch do pečiva a pudingoch majú pravý marcipán a vyjde lacnejšie ako od známeho doktora...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nabudúce začni trošku skôr študovať ako piecť.... presne tak ako timea napísala. Ja osobne vám chcem všetkým veľmi pekne poďakovať za recepty, príspevky, rady, návody - občas som sa v nich aj stratila , ale išla som krok za krokom a poviem, že moja prvá poťahovka z marsch. sa moc vydarila ako aj celá torta Titanic - a nebyť vás určite by mi to nešlo - takže moc ďakujem...
Jedna pripomienka tatonka - zdá sa mi predsa len "odvážne" napísať o niečom ako o hnusnom - mám 4 vnúčatká a tá poťahovka im moc chutila a ani nám dospelým sa nezdá byť hnusná. Tiež chcem pre svojich to najlepšie....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. V L...i mali , ale je hnedý 200 g... a vola sa to Almond Raw Paste, taky hnedy obal to ma, je na nom znazornena tortička a na bielo potiahnuta (takže asi s belobou vybielena)... ma to 57 % mandli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to som sa pobavila, samé pravé domáce veci, asi si z nejakej farmy, takže ten zelený marcipan by si farbila predpokladam žihľavou, ale maš smolu ta ešte nerastie, iba že daš sušenu(čaj). Už si vôbec chutnala marsmallow že je taký hnusny a myslim si že ani ta tvoja sestra nevie ako chuti. Ja sice torty poťahujem poťahovkami asi rok a to vďaka tejto stranke predtým to bolo len suš. mlieko...., ale práca s nimi je neporovnateľna a s mmf sa mi pracuje najlepšie a že je hnusna to asi nie,ja na ňu musim davať pozor aby mi ostalo na tortu, inač robim dalšiu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som samouk pečenie ma vždy bavilo, ale vyjadrenia typu hnusné mi príde viac ako nevhodné to hovorím aj svojim 3 detom ked ti niečo nechutí tak to nechaj tak, aby si neskazil chut ostatným. Ja som začínala cukríkovou hmotou robilo sa mi s nou lepšie ako s K2 hlavne ked je teplo. Treba vyskušat všetko a komu nebude hmota chutit tak ju nechá na tanieriku či nie. Bolo by asi treba robit pri objednávke zápis komu čo chutí. Ja Vám chcem všetkým podakovat za inšpirácie, postupy a rady, ktoré si tu velmi rada čítam prajem Vám všetkým vela spokojných zákazníkov a hlavne vela nápadov. Pekný den.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No nečakala som že môj príspevok rozoberiete na omrvinky..každé slovo.
S tými "domácimi vecami" ..no,neviem ako ináč by som mala opísať že chcem tortu chutnú a mohlo Vám dojsť že tu nechodievam každý deň aby som vedela že tu väčšina z Vás maslo miesto margarínu používa. Príspevky čo som tu čítala boli opakom toho čo som potrebovala ja.
Robila som dve 3D torty a práve tieto stránky mi pomohli aj s tým ako urobiť tú poťahovku z cukríkov no a proste nechutila. Ani nikomu čo tak poznám, skôr uznajú že je to ľahké s ým robiť, a pekne to vyzerá, ale že to nikto na tanieri potom neje. Nechcela som Vás uraziť alebo čo, neviem ako to tu chodí, asi som mala napísať "zlatíčka" a milión smajlíkov a ďakovať Vám do aleluji ?..no sorry.
Ďakujem za využitelnú radu s Lidlom, nikdy som si nevšimla že by ho tam mali ale dnes pôjdem pohľadať lebo v Tescu nieje. Ďakujem a aj Vám pekný deň ! Snáď sa Vám o kravách nebude ešte aj snívať z toho smiechu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V carefoure si bola? raz som tam videla pravy marcipoš... alebo v hyperke možno v cukroške
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ani ja som ťa nechcela uraziť...ale alioskin príspevok piatočný nechodil, tak som využila možnosť pobaviť sa
..narážalo som aj na to, že to čo kupujeme pod pojmom "maslo", tiež má ďaleko od toho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no nám to aj prišlo, že sem nechodíš každý deň, vôbec sme nečakali na to, aby si nám písala zlatíčka a milión smajlíkov, my sme tu už zvyknuté na mladé drzé cukráročky, ktoré sú lenivé si tu niečo naštudovať, ale ako samozrejmosť očakávajú od tých skúsenejších, že im odovzdajú svoje poznatky a skúsenosti. Samozrejme grátis. Inak, napadlo ťa, že informácie sú tiež tovar? Za ktorý sa platí? A tu sa úžasné ženy zdarma delia s tými ostatnými o svoje skúsenosti? Napadlo ťa, že sú za nimi desiatky pokusov a omylov? Hodiny štúdia a práce? A oni sú také zlaté, že sa podelia? Ja som veľmi vďačná všetkým, ktoré tu prispievajú a aj vďaka nim som v pečení tam kde som.
Inak myslím, že väčšina žien, čo pečú začala najmä preto, lebo chcela tortičku takú, aká chutí jej najbližším.
A prepáč, že moje rady sú nevyužiteľné, chcela som len poradiť. Nech sa ti tortička podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
súhlas!!! dobre si to napísala - aj ja som začiatočníčka a som nesmierne vďačná za vaše skúsenosti, rady a o fotopostupoch ani nehovorím.... ja ďakujem!!!! vážim si váš čas a vaše skúsenosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
noo prečítaj si svoj príspevk a pozri sa na to z iného pohladu. čo ti máme napísať ? ja pre zmenu nemusím pravý marcipán z torty by som ho tiež nezjedla, povedať ti čo by tebe chutilo to je asi nemožné treba vyskúšať jedine tak sa k tomu dopracuješ. cena je samozrejme vyšia marcipán je z mandlý a cukru a marschmellov z cukru, vody a želatíny. a keď tam nechceš mať chémiu tak to zafarbiš na zeleno chlorofilom dá sa kúpiť v lekárni a pri cene sa priprav nie je práve lacný. a o tom masle by som tiež polemizovala chutná torta sa dá spraviť aj z margarínom mame v rodine alergika a používsm ho dosť často a je to ešte aj chutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moje slová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslela som,že nebudem reagovať,ale nedá mi to.myslím,že nik sa nechcel do teba nejako obúvať,ale prečítaj si po sebe,čo si písala.neviem ako u vás,ale u nás sa na jedlo nehovorí hnusné.je to dosť podľa mňa expresívne slovo,dá sa to povedať aj normálne,že vám proste nechutí.a napísať,že robíš takú chutnú domácu tortu..........no,ak sa nemýlim,väčšina žienok tu robí chutné a domáce tortičky.takže to vyznelo trošku ako vyvyšovanie.predpokladám,že si to tak nemyslela,ale trošku to tak znelo (aspoň mne) a preto tá "roztržka".dúfam,že tortička sa podarila a bude vám chutiť,pretože to je hlavné.a potom sa svojim dielkom pochváľ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Monči - ďakujem za príspevok, normálne podaný
Timea248 - Ako mladá drzá a lenivá cukráročka budem mať viac rozumu než ty, (tym pádom staraá ... ?) a nebudem ťa ťiež urážať ani reagovať. Na svoj vek by si už mohla mať rozum. Otvor si živnosť na podávanie informácií keď si myslíž že diskusie na týchto stránkach majú iný účel než pomocť a informovať. Naštudovala som si toho dosť o tvorbe torty stadialto, potrebovala som len poradiť s predajňou v KE. Tak veľa to snáď nebolo alebo chceš šek ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vzala si si to prilis k srdcu,to nebolo len o tebe ja sama som tak reagovala,hlupo a drzo...ale casom ti to dojde a budes sa chytat za hlavu...nik ta tu neurazil ani nic podobne,naopak vsetky ti poradili...ale skus si dat ruku na srdce a precitaj svoj prispevok...vyznel drzo a povysujuco.vela zienok robi s mmf a ty povies hnus...to je urazka....raz dospejes nie vekom ale moralne,ale aby si potom nelutovala co komu povies ci napises...a inak myslim ze ta vystihla....lebo tvoje reakcie su dost provokativne...veka zdaru....mala by si chodit castejsie a zistis ze vsetky sme si blzke a vieme sa.zabavit,vyrehotat,vystazovat ci je nam 20 ci 50...tu na tom nezalezi...paaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mame rovnaky nazor
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tatonka, je mi normálne smutno, keď čítam túto tvoju reakciu... zrejme ani netušíš, čo všetko kočky z tejto stránky dokázali... zďaleka to nie je "iba" o tortách...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tatonka, ak si znovu prečítaš môj prvý príspevok, tak zistíš, že ja ako prvá a možno jediná som ti odpísala, že nutela pod poťahovku ísť môže a kde by si pravý marcipán zohnať mohla. Sorry, že ho tam nemali, to už nie je v mojich silách zabezpečiť. Prepáč, ale z tvojho úvodného príspevku na mňa, tak ako aj na iné kočky dýchla povýšenosť a arogancia. Bežne tu odpisujem komukoľvek, osobne poznám len jednu cukrárku z tejto stránky, nečakám ani odpoveď, to je normálne, ale väčšinou každá poďakuje a ty len kopeš okolo seba ako malé rozmaznané decko. Keď píšeš, že nebudeš písať a urážať, prečo to teda robíš? A šek kľudne pošli, na tejto stránke sú ženy, pred ktorými sa hlboko skláňam, ktoré majú srdiečko na pravom mieste a vedeli by, kde ten šek posunúť, kde treba pomôcť. Už ma o tom neraz za tú krátku dobu, čo tu som presvedčili. A máš pravdu, mladá už som bola, svoj vej som nikdy netajila, ani tu ho netajím, ale keď som mladá bola, nechýbala mi pokora.
A súhlasím s tým, čo napísala kramky, že táto stránka je aj o niečom inom, ako len o tortách .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne si to napísala..a presne..."pokora" je to, čo mnohým chýba.A to je smutné. Vôbec nepečiem...ale mám iné priority...Pohladila si moju dušu..ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babka Betka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky. Veľmi pekné stránky. Dúfam, že mi poradíte trošku. Dnes pečiem tortu pre sestričku ale robím takú chutnú, domáce a pravé veci, žiadne arómy, margarín a hnusné marsmallow poťahovky,ktoré aj tak nikomu nechutia. Ale som zúfalá lebo dva dni behám po Košiciach a neviem zohnať pravý marcipán na poťahovanie (neexistuje že by sa mi podaril doma - som začiatočník)a navyše - potrebujem ho zelený. Zajtra sa chystám do pekárne Juno lebo pri Čížiku vraj už predajna nie je. Vedela by mi niektorá z Vás poradiť kde môžem ísť na istotu a zohnať tam pravý maripán ? Jediný ktorý som našla je Dr.Odker ale 100g stojí 2.69 Eur. Ja potrebujem minimálne kilo. Alebo je nejaká dostupnejšia hmota (o nejakej K2 som počula) ktorá je chutná ale v žiadnom prípade ako marshmallow ? Ešte o nejakej so salka soom čítala, to by asi chutilo.
A druhá prosba, je nutela vhodná pod poťahovku ?
velmi pekne dakujem za radu, o 6 hodín vstávam a idem zhánať marcipán ..