Šľahaný nad parou-tuhý a škrípe.
Pozrite si aj
no kado padne ochlad hrniec aby si sa neobarila a daj sem sčoho si to robila?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked daš žltka s cukrom ta miska nesmie byť ponorena v tej vode ale aby tam bola nad parou tak sa ti to určite podarí aked začne hustnuť ešte chvilu tam šlahaj a vyber a dalej šlahaj kym ti to trošku nevychladne aby sa ti tam nerobilla koža nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šlahala si to veľmi dlho, resp. môže byť aj to, že si misku dala príliš nízko nad vriacu vodu. Najvhodnejšie je použiť hrniec a vodu len tak na 3 -4 cm. Najprv vajcia speniť mimo pary, pridať cukor a potom šľahať nad parou. Niekedy som aj ja šľahala dlhšie, ale stačí tak 20 - 25 minút, vtedy masa nie je hustá a výsledný krém je jemný. Potom je ešte dobré šľahať mimo pary, zopár minút.Ak sa šľahá dlho nad parou, po vychladení je masa hustá, často sa prilepí na okraje misy. Misu nedávaj z PVC, lepšie kovovú, prípadne z varného skla. PVC býva mastné( bielky sa nedobre šľahajú) a pri dlhom šľahaní zmäkne a potom misa príliš "sadne". S vybratím misy ti nepomôžem. A k tomu šripaniu, mám dojem, že si dala veľa cukru, resp. si prisypávala neskoršie krupicový. Treba dať od začiatku celú dávku. Väčšinou je to na 1 vajce 50 g, ale už som mala aj menej a nebol problém. Menej je treba vtedy, keď ešte pridávaš inú sladkú pochutinu po vyšľahaní, napr. nugát, karamel, teda aby nebol krém presladený. Nech sa nabudúce podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aký recept si použila? Šľahajú sa celé vajcia s cukrom, nie samé žĺtka alebo ak žĺtka s cukrom tak tam ide aj tatra mlieko. Ale tu je najväčší odborník na krém šľahaný nad parou stejne cookerka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mobana
si to zabila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nabuduce skus v mikrovlnke asi 1,5 az 2 minutky a vytahovat kazdych 10 sekund, vyslahat mixerom a zas sup do mikrovlnky. Mam odskusane:) Je to to iste ako pracne slahanie nad parou:) nech sa dari:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
už iba v mikrovlnke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež robím len v mikrovlnke a je to paráda!!!Rýchlejšie,menej prácne a krém mňam-mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som vždy šlahala žltka s cukrom a som mala jemne a dobré
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krem som robila doboskovy tento: 3 vajcia zmiesame s 350 g cukru, slahame 10 min., potom to dáme nad paru a pridame 150 g cokolady a slahame 20 min.
Zlozime z pary a slahame este 5 min.
Do vychladnuteho dame 250 g masla.
No a po to maslo som uz nedosla, lebo z toho mojho "kremu" vzniklo nieco take ako cokoladova rozmrvena piskota...A to som nemixovala ani 20 min, lebo to uz bolo take huste, ze uz ani mixer na najvissom stupni nevladal. Cukor som davala praskovy.
A z hrnca a misky nic...Aj som chladnila, aj trieskala s nim a vobec s nim nepohlo...
Krem nad parou sa uz tak skoro neodvazim robit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam krém nad parou tento, 3 vajcia, 6lyžíc kryš.cukru, 5 lyž.kakaa
dáš to na paru a miešaš, kým sa ti cukor nepustí a vznikne ti hladká hmota potom odstavím dám kúsok cery vymiešam do hladka , nemiešam to šlahačom len varechou. Odstavím a ešte teplé zakryjem potravinárskou fóliou aby sa neurobila škrupina. 250g masla vymiešaš a s vychladnutým spojíš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podľa mňa to je príliš veľa cukru na tri vajcia, ten cukor sa ti nerozpustil a podľa mňa by bola plnka aj presladená, keď ešte do nej ide čokoláda, jedine, že by mala veľmi vysoký obsah kakaa. Neopísala si si zle recept? Krému nad parou sa nemusíš báť, ja dávam na jedno vajce okolo 50g cukru, takže na tri by to bolo 150g, maximálne. Vyskúšaj v mikrovlnke, je tu na stránke, je vynikajúci a podľa mňa sa v mikrovlnke tie vajcia aj viac prehrejú, takže sa nie je treba obávať salmonely. Neboj sa, každá z nás už niečo zvŕzala a nie raz. Nabudúce sa podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept som opisala dobre, este teraz som to kontrolovala...aj mne sa to zdalo vela, tak som dala len 300 g. No ani to nepomohlo velmi...
Co uz, nie vzdy vsetko vyjde na prvykrat...Len mi je luto toho hrnca
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veeeeľa cukru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľa cukru na málo vajec. Nemá sa už v čom rozpustiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dala si málo vody,tá sa vyparila a pripieklo ti aj masu aj hrniec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak veru chyba bola že cukru bolo strašne veľa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tak minule robila karamelovy cukor skaramelizovala a do toho šlahačku
nechala som to vychladnuť a moje nervy
nešlo ani varešku vytiahnuť
asi bolo vela cukru a 1 kelinok smotany 33
%
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dominika ja robim priamo na ohni a je za chvilku hotovy len musis stale slahat metlickou aby si nespravila sladku omeletu takyto:3cele vajicka 21dkg krystal cukor moze byt aj vanilka a 6VL vody alebo mlieka alebo smotany alebo silnej kavy skratka 6VL tekutiny ak chces kakaovu mozes dat k tomu este 1VLkakaa toto si trosku zaslahas a hned to das na priamy ohen ja to robim na najmenom plameni aby sa mi dobre naslahalo a slahas do vtedy rucne pokial sa ti nezacne tvorit bohata pena teda blysko varu ale nesmie sa vari a ked chces cokoladovy tak hned ako dam dolu z ohna pridam nalamanu cokoladu a este slaham potial pokial nieje cokolada spojena na hladky krem a tym aj vychladne.Ja davam 50dkg masla vymiesat a po troske pridavam tuto masu je to fantasticky kem a nemusis kladivom vytahovat misku aj tak sa ti to nepodari lebo moja svagrina tak spravila a museli spodny hrniec rozstrihnu lebo vrchny bol ZEPTEROVY (giggleAk by sa ti zdal malo sladky tak mozes pridat do masla trosku praskoveho cukru ale ja si myslim,ze je dost sladky lebo tam nejde pudingova kasa.Vyzera to zlozite ale to len ja som ti to chcela dobre vysvetlit dufam,ze si rozumela
krasne pecenie dominika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zienky, dakujem vam krasne za vsetky recepty a rady. Ste zlate
Urcite ich vyskusam a dufam, ze uz nic nepokazim
A hrniec od misky mi nakoniec manzel oddelil teplovzdusnou pistolou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robievam v mikrovlnke.tusim recept odtialto.5vajec a 300g kr.cukor.2vanilkove.spenit mixerom.potom dobmikrofvlnky 6-8 min.a kazdych 30sek.premiesat.super.rychly. a vyborny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zienky, az sa hanbim tu pisat, ale slahala som svoj prvy krem nad parou a dopadlo to strasne
Mam pocit, ze som ho asi az upiekla
Je strasne tuhy a skripe pod zubami 
Ako ju vytiahnut?
A este jeden problem...Miska sa mio zasekla v hrnci a nechce ist von ani za nic