reklama

Šľahaný nad parou-tuhý a škrípe.


reklama

Zienky, az sa hanbim tu pisat, ale slahala som svoj prvy krem nad parou a dopadlo to strasne Plačem Mam pocit, ze som ho asi az upiekla Smútok Je strasne tuhy a skripe pod zubami Smútok
A este jeden problem...Miska sa mio zasekla v hrnci a nechce ist von ani za nic Plačem Ako ju vytiahnut?


reklama


reklama

Gitula, Št, 14. 02. 2013 - 12:55

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev no kado padne ochlad hrniec aby si sa neobarila a daj sem sčoho si to robila?

Gitula, Št, 14. 02. 2013 - 12:58

ked daš žltka s cukrom ta miska nesmie byť ponorena v tej vode ale aby tam bola nad parou tak sa ti to určite podarí aked začne hustnuť ešte chvilu tam šlahaj a vyber a dalej šlahaj kym ti to trošku nevychladne aby sa ti tam nerobilla koža nech sa ti darí ÁnoÁnoÁnoÁno

Zlata09, Št, 14. 02. 2013 - 13:03

Šlahala si to veľmi dlho, resp. môže byť aj to, že si misku dala príliš nízko nad vriacu vodu. Najvhodnejšie je použiť hrniec a vodu len tak na 3 -4 cm. Najprv vajcia speniť mimo pary, pridať cukor a potom šľahať nad parou. Niekedy som aj ja šľahala dlhšie, ale stačí tak 20 - 25 minút, vtedy masa nie je hustá a výsledný krém je jemný. Potom je ešte dobré šľahať mimo pary, zopár minút.Ak sa šľahá dlho nad parou, po vychladení je masa hustá, často sa prilepí na okraje misy. Misu nedávaj z PVC, lepšie kovovú, prípadne z varného skla. PVC býva mastné( bielky sa nedobre šľahajú) a pri dlhom šľahaní zmäkne a potom misa príliš "sadne". S vybratím misy ti nepomôžem. A k tomu šripaniu, mám dojem, že si dala veľa cukru, resp. si prisypávala neskoršie krupicový. Treba dať od začiatku celú dávku. Väčšinou je to na 1 vajce 50 g, ale už som mala aj menej a nebol problém. Menej je treba vtedy, keď ešte pridávaš inú sladkú pochutinu po vyšľahaní, napr. nugát, karamel, teda aby nebol krém presladený. Nech sa nabudúce podarí Áno

mobana, Št, 14. 02. 2013 - 13:08

Aký recept si použila? Šľahajú sa celé vajcia s cukrom, nie samé žĺtka alebo ak žĺtka s cukrom tak tam ide aj tatra mlieko. Ale tu je najväčší odborník na krém šľahaný nad parou stejne cookerka. Mrkám

nabuduce skus v mikrovlnke asi 1,5 az 2 minutky a vytahovat kazdych 10 sekund, vyslahat mixerom a zas sup do mikrovlnky. Mam odskusane:) Je to to iste ako pracne slahanie nad parou:) nech sa dari:) Áno

Ja tiež robím len v mikrovlnke a je to paráda!!!Rýchlejšie,menej prácne a krém mňam-mňam SlnkoSlnkoSlnko

Gitula, Št, 14. 02. 2013 - 13:43

ja som vždy šlahala žltka s cukrom a som mala jemne a dobré Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

krem som robila doboskovy tento: 3 vajcia zmiesame s 350 g cukru, slahame 10 min., potom to dáme nad paru a pridame 150 g cokolady a slahame 20 min.
Zlozime z pary a slahame este 5 min.
Do vychladnuteho dame 250 g masla.

No a po to maslo som uz nedosla, lebo z toho mojho "kremu" vzniklo nieco take ako cokoladova rozmrvena piskota...A to som nemixovala ani 20 min, lebo to uz bolo take huste, ze uz ani mixer na najvissom stupni nevladal. Cukor som davala praskovy.
A z hrnca a misky nic...Aj som chladnila, aj trieskala s nim a vobec s nim nepohlo...

Krem nad parou sa uz tak skoro neodvazim robit Hambím sa

banby, Št, 14. 02. 2013 - 16:49

Ja robievam krém nad parou tento, 3 vajcia, 6lyžíc kryš.cukru, 5 lyž.kakaa
dáš to na paru a miešaš, kým sa ti cukor nepustí a vznikne ti hladká hmota potom odstavím dám kúsok cery vymiešam do hladka , nemiešam to šlahačom len varechou. Odstavím a ešte teplé zakryjem potravinárskou fóliou aby sa neurobila škrupina. 250g masla vymiešaš a s vychladnutým spojíš.

podľa mňa to je príliš veľa cukru na tri vajcia, ten cukor sa ti nerozpustil a podľa mňa by bola plnka aj presladená, keď ešte do nej ide čokoláda, jedine, že by mala veľmi vysoký obsah kakaa. Neopísala si si zle recept? Krému nad parou sa nemusíš báť, ja dávam na jedno vajce okolo 50g cukru, takže na tri by to bolo 150g, maximálne. Vyskúšaj v mikrovlnke, je tu na stránke, je vynikajúci a podľa mňa sa v mikrovlnke tie vajcia aj viac prehrejú, takže sa nie je treba obávať salmonely. Neboj sa, každá z nás už niečo zvŕzala a nie raz. Nabudúce sa podarí.

Recept som opisala dobre, este teraz som to kontrolovala...aj mne sa to zdalo vela, tak som dala len 300 g. No ani to nepomohlo velmi...
Co uz, nie vzdy vsetko vyjde na prvykrat...Len mi je luto toho hrnca Mlčím

zoliman, Št, 14. 02. 2013 - 19:04

dala si málo vody,tá sa vyparila a pripieklo ti aj masu aj hrniec Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Ja som tak minule robila karamelovy Veľký úsmev cukor skaramelizovala a do toho šlahačku Vyplazený jazyk nechala som to vychladnuť a moje nervy Veľký úsmev nešlo ani varešku vytiahnuť Veľký úsmevChichocem sa asi bolo vela cukru a 1 kelinok smotany 33 Hambím saHambím sa %

klara37, Pi, 15. 02. 2013 - 03:53

Dominika ja robim priamo na ohni a je za chvilku hotovy len musis stale slahat metlickou aby si nespravila sladku omeletu Chichocem sa takyto:3cele vajicka 21dkg krystal cukor moze byt aj vanilka a 6VL vody alebo mlieka alebo smotany alebo silnej kavy skratka 6VL tekutiny ak chces kakaovu mozes dat k tomu este 1VLkakaa toto si trosku zaslahas a hned to das na priamy ohen ja to robim na najmenom plameni aby sa mi dobre naslahalo a slahas do vtedy rucne pokial sa ti nezacne tvorit bohata pena teda blysko varu ale nesmie sa vari a ked chces cokoladovy tak hned ako dam dolu z ohna pridam nalamanu cokoladu a este slaham potial pokial nieje cokolada spojena na hladky krem a tym aj vychladne.Ja davam 50dkg masla vymiesat a po troske pridavam tuto masu je to fantasticky kem a nemusis kladivom vytahovat misku aj tak sa ti to nepodari lebo moja svagrina tak spravila a museli spodny hrniec rozstrihnu lebo vrchny bol ZEPTEROVY (giggleAk by sa ti zdal malo sladky tak mozes pridat do masla trosku praskoveho cukru ale ja si myslim,ze je dost sladky lebo tam nejde pudingova kasa.Vyzera to zlozite ale to len ja som ti to chcela dobre vysvetlit dufam,ze si rozumela Úsmevkrasne pecenie dominika Torta

Zienky, dakujem vam krasne za vsetky recepty a rady. Ste zlate ÚsmevObjímam Urcite ich vyskusam a dufam, ze uz nic nepokazim Úsmev

A hrniec od misky mi nakoniec manzel oddelil teplovzdusnou pistolou Veľký úsmev

ja robievam v mikrovlnke.tusim recept odtialto.5vajec a 300g kr.cukor.2vanilkove.spenit mixerom.potom dobmikrofvlnky 6-8 min.a kazdych 30sek.premiesat.super.rychly. a vyborny.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama