Poťahovanie torty
Pozrite si aj
ja som tiež iba začiatočníčka, ale ak môžem poradiť..tak asi valkať hmotu na hrubšie a ked ju položíš na tortu, tak pekne od vrchu najskôr rukou...neskôr žehličkou...pekne centimeter po centimetri stierať až dolu a vyhladiť.....robila som len jednu tortičku, ale ostala som sama prekvapená, ako to ide lahko....skús pozrieť aj nejaké videá na youtube...je tam toho požehnane....nech sa darí....
napr:
http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0bLp3B-mFus&feature=related
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
marcipan si vyvalkaj na väčši plat a tak to dole dorovnas a ako pise nataly111 treba hrubsie a uhladzat a uhladzat potahovat ako sa ti bude ukazovat kde treba a znova uhladit skus treba na to trpezlivost mne to tiez zo zaciatku islo pomaly no teraz mi to uz ide lahko a zehlicka sa oplatííííííííííí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtEg5k&feature=related velmi pekny postup, nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super... vďaka holky... ja som tam vždy dávala hmotu strašne tenkú (v rámci šetrenia )
ale skúsim teda dávať hrubšiu a uvidíme čo z toho vyjde... keď sa podarí vložím aj foto....
ešte raz vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ked chces mat pekne hladke boky,tak sa nevyplaca setrit na hmote...poznam to..drz sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
magdal nigdy sa nesnaž aby sa ti hmota ked ju daš na tortu dotýkala spodnej časti torty lebo ked sa tam prilepí hned na začiatku tak už sa s nou zle pracuje začínaj vždy zhora tak ako radia dievčatá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte...
, pretože nech sa snažím ako chcem, vždy sa mi okraje naspodu zvlnia
, potom to tam musím pozakladať a musím maskovať spodok torty ešte ďalším pásom marcipánu...
poprosila by som o radu od vás odborníčok...
Urobila som už niekoľko tort, ale vždy som bola zvyknutá poťahovať boky zvlášť a vrch zvlášť.. potom som samozrejme musela okraje zamaskovať krémom.. No a teraz mám niekoľko zákazníčok, ktoré by chceli tortu čisto marcipánovú, bez zdobenia krémom...
A tu nastáva problém
Tak by som vás prosila, keby ste mi mohli poradiť ako to urobiť, aby sa mi to nekrčilo pri spodku torty...