reklama

Krémové kvietky sa topia na marcipáne.


reklama

žienky chcem vás poprosit o radu.robila som toru a potiahla ju marcipánom potom som ju dokola ozdobila krémovými kvietkami a do druhého dna sa mi začal topit marcipán iba tam kde sú tie kvietky.čo mám teraz robit?prosim pomôzte mi.Ďakujem Smútok Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

bobrík, St, 10. 10. 2012 - 16:01

Tak ja sa nejdem hrať na veľkú odborníčku Chichocem sa ale prečo si tam dávala krémové kvietky ? Ja by som rýchlo odstránila tie z krému a z poťahovky by som rýchlo vyčarovala nejaké kvietky a pozakrývala tie ,, postihnuté ,, miesta Veľký úsmev Veľký úsmev
a zmeň si prosím názov z prosím na nejaké topí sa mi marcipán, alebo tak nejako... Slnko

bobrík, St, 10. 10. 2012 - 16:04

Krém asi obsahoval málo masla ... dovolila by som si tvrdiť, ale uvidíme, čo na to povedia šikovnejšie cukrárky... Váľam sa od smiechu po podlahe

Tiež sa mi stalo pár krát niečo podobné a od vtedy používam na zdobenie na marcipán len maslo vyšlahané s cukrom dofarbené gelovými barvami. Ani na ani pod marcipán nesmie ísť pudinkový krém alebo krém ktorý sa tvcorí z mlieka.

Adriana, St, 10. 10. 2012 - 19:58

Radoslavka.. prečo by nemohol isť pod marcipan krem z pudingu? ja ho davam stale pod marcipan a nič sa mi netopi.. Úsmev zatiaľ som s nim nemala problem... Slnko

Tak to vám úprimne závidím.Ja som túto radu dostala od vyučenej cukrárky,ktorá pečie v cukrárni 20 rokov,a pretože ja som totálny amatér tak som ju poslúchla a naozaj od vtedy problém s maslovým krémom nemám. To by som ten Váš krém rada vyskúšala, nemožete mi prosím poslať recept.

Adriana, St, 10. 10. 2012 - 20:28

ten krem by mal byť aj tu dakde pod nazvom krem od Adriany.. ) ale je to klasicky pudingovy krem.. nič zvlaštne... na 1 l mlieka si dam 3 zlate klasy a 300 g kryštaloveho cukru... uvarim puding, necham vychladnuť.. a potom do neho zašlaham maslo...ja už davam od oka.. podla konzistencie.. ale ak chceš pod potah alebo na zdobenie.. tak musiš dať viac masla. okolo 800 g až do 1000 gramov.. aby bol pevny... A aky marcipan použivaš? ak kupovane hmoty.. tak by nemal byť problem... možno by mohol robiť problem pod marcipanom zo sušeneho mlieka.. ale ten už davno nepouživam..

Ďakujem, tak ten marcipán bude problém, ja používam práve zo sušeného mlieka a ten sa mi veru topí na pudinkovom kréme.

doddy, Št, 11. 10. 2012 - 11:52

Jatiez bezne davam aj pudingovy pod potah a nikdy som problem nemal.

Katie, St, 10. 10. 2012 - 21:26

ja som predtým používaja marcipán zo sušeného mlieka a pod to som takisto dávala pudingový krém a vôbec sa mi marcipán netopil...akurát ja ten pudingový krém robím s vodou a nie s mliekom, nie je taký ťažký...podľa návodu na pudingu ho uvarím s vodou, alebo s ovocnou šťavom ak robím ovocný a potom vymiešam maslo s cukrom a pastupne vmiešavam ten vychladnutý puding, je veľmi chutný ten krém, a mliečny marcipán sa mi na ňom nikdy netopil...veľa šťastia Mrkám Tlieskam Slnko

Dávala som ozdoby z maslového pudingového krému na MMF bez problémov, puding som robila s mliekom, týmto krémom som tortu plnila, ale na ozdoby som ešte k nemu prišlahala maslo. Nič sa netopilo.

Ďakujem za rady,a presne že som mala marcipán zo sušeného mlieka a plnku tiez z mlieka.uz budem vediet ako na dudúce postupovat,ale marcipán uz vziadnom pripade robit nebudem.
ste šikovné zienky Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama