Recept na výborné prekladané oškvarkové pagáče

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
60 | dekagramy | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | masť |
3 | decilitre | kyslá smotana |
40 | dekagramy | oškvarky |
4 | kusy | žĺtok |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | droždie |
1 | deciliter | mlieko |
Inštrukcie
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Po vykysnutí ho zmiešame s ostatnými surovinami, masť pridávame rozspustenú. Oškvarky do cesta nepriádvame.
Vypracujeme hladké a nie veľmi hutné cesto. Ak by bolo hutnejšie, treba pridať ešte mlieko. Necháme vykysnúť.
Potom ho rozvaľkáme, natrieme oškvarky a preložíme ako lístkové cesto. Prekladáme 3x a zakaždým necháme odležať-podkysnúť.
Potom ho rozvaľkáme asi na 1,5 - 2 cm, vykrojíme pagáče, potrieme vajcom a pečieme pri 170°C do ružova.
Nech sa vydaria a chutia!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 21658x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (16)