Oškvarkové pagáče

Pridal/a verus

Recept na výborné prekladané oškvarkové pagáče

Oškvarkové  pagáče - recept
Výnos
plech
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

60dekagramyhladká múka
2polievkové lyžicemasť
3decilitrekyslá smotana
40dekagramyoškvarky
4kusyžĺtok
1kusprášok do pečiva
1kusdroždie
1decilitermlieko

Inštrukcie

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Po vykysnutí ho zmiešame s ostatnými surovinami, masť pridávame rozspustenú. Oškvarky do cesta nepriádvame.

Vypracujeme hladké a nie veľmi hutné cesto. Ak by bolo hutnejšie, treba pridať ešte mlieko. Necháme vykysnúť.

Potom ho rozvaľkáme, natrieme oškvarky a preložíme ako lístkové cesto. Prekladáme 3x a zakaždým necháme odležať-podkysnúť.

Potom ho rozvaľkáme asi na 1,5 - 2 cm, vykrojíme pagáče, potrieme vajcom a pečieme pri 170°C do ružova.

Nech sa vydaria a chutia!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.