reklama

Tortička jarná

Pridal/a Žáčiková dňa 23. 03. 2022 - 20:54 - Recepty Žáčiková
Tortička jarná, Recepty na torty, Žáčiková

reklama

Recept na narodeninovú tortu a mascarpone krémom a ganache na vrchu.

Ingrediencie
Korpus:
10 kusy vajce
300 gramov práškový cukor
150 gramov polohrubá múka
150 gramov hladká múka špeciál
Plnka:
500 gramov mascarpone
500 millilitrov šľahačková smotana
1 kus vanilkový cukor
Ganache:
100 gramov čokoláda
100 millilitrov šľahačková smotana
Postup

Korpusy:

Z vajec, práškového cukru, hladkej a polohrubej múky upečieme okrúhle korpusy.

V ingredienciách je uvedená dávka na dva korpusy. 1 korpus = 5 vajec, 150 g cukru, 150 g múky.

Plnka:

Mascarpone, šľahačku (mne sa osvedčila šľahačka Kunín 40%) a vanilkový cukor zmiešame a vyšľaháme spolu. Pozor na prešľahanie. Ak chceme čokoládovú plnku, čokoládu rozpustíme, necháme vychladnúť a vmiešame do krému. 

Čokoládová ganache:

Šľahačku zohrejeme po pod varu, pozor aby nezovrela, pridáme čokoládu, odstavíme z ohňa a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.

Ako poskladať tortu:

Ja pečiem jeden svetlý a jeden kakaový korpus. Môžu byť oba kakaové alebo oba svetlé, je to na vás. 

Korpusy prekrojíme a natrieme plnkou. Na plnku poukladám ľubovoľné ovocie /jahody, višne príp. mandarínky, broskyne. 

Na záver polejem tortu pripravenou čokoládovou ganache.

Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama