
Recept na narodeninovú tortu a mascarpone krémom a ganache na vrchu.
Korpus: | ||
10 | kusy | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | hladká múka špeciál |
Plnka: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
Ganache: | ||
100 | gramov | čokoláda |
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
Korpusy:
Z vajec, práškového cukru, hladkej a polohrubej múky upečieme okrúhle korpusy.
V ingredienciách je uvedená dávka na dva korpusy. 1 korpus = 5 vajec, 150 g cukru, 150 g múky.
Plnka:
Mascarpone, šľahačku (mne sa osvedčila šľahačka Kunín 40%) a vanilkový cukor zmiešame a vyšľaháme spolu. Pozor na prešľahanie. Ak chceme čokoládovú plnku, čokoládu rozpustíme, necháme vychladnúť a vmiešame do krému.
Čokoládová ganache:
Šľahačku zohrejeme po pod varu, pozor aby nezovrela, pridáme čokoládu, odstavíme z ohňa a miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Ako poskladať tortu:
Ja pečiem jeden svetlý a jeden kakaový korpus. Môžu byť oba kakaové alebo oba svetlé, je to na vás.
Korpusy prekrojíme a natrieme plnkou. Na plnku poukladám ľubovoľné ovocie /jahody, višne príp. mandarínky, broskyne.
Na záver polejem tortu pripravenou čokoládovou ganache.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty