melisa | Jahodová bublanina s tvarohom
Výborná jemná bublanina:))
Ingrediencie
| 6 | kusy | vajce |
| 250 | gramov | kryštálový cukor jemný |
| 150 | millilitrov | olej |
| 150 | millilitrov | voda vlažná |
| 370 | gramov | polohrubá múka |
| 1 | kus | prášok do pečiva |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| jahody | ||
| Plnka: | ||
| 250 | gramov | jemný hrudkovitý tvaroh |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| 3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Postup
V nádobe vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky so štipkou soli, pridáme po častiach cukor, žĺtky, striedavo rastlinný olej a vodu. Jemne zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejem na plech a posypeme kúskami pokrájaných očistených jahôd.
Tvaroh zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Do medzier kladieme lyžičkou ochutený tvaroh.
Upečieme v hlbokom plechu rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 30-40 minút.
Po upečení posypeme vanilkovým a práškovým cukrom.
Po vychladnutí pokrájame.
Dobrú chuť!
Bublanina je naozaj vynikajúca, vyskúšajte nebudete ľutovať.
Ovocie môžeme použiť podľa chuti a podľa sezóny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty